onsdag den 18. maj 2011

Rallytræning og Nørdprøver

Det har været to fantastiske træningsdage!
I går var det den ugentlige træning på Susanne Jervins rallyhold. En af de andre kom med en løbsk tæve, så jeg havde valgt at komme 15 minutter før, og simpelthen køre banen igennem med Lille Bjørn – som var 100 % på - og træne diverse tricks. Da træningen startede officielt holdt vi os lidt fra de andre, og trænede lidt forskelligt bl.a. fri ved fod til Rasmus Seebachs "Lidt i fem". Det var svært ikke at høre en af de andre kommentere Lille Bjørns fri ved fod: ”Han klæber til Pauls fod!!!” Og det er lige præcis hvad han gør!
Efter ca. ½ times træning, og intensiteten gik ikke ned hos Lille Bjørn, blev det Megans tur, og det blev til et bredt potpourri af tricks, rallyøvelser og htm-momenter – stadig med en del fokus på højrehandling og sideskift i rally. Så kom Lille Bjørn på som nr. 7 og sidst da rallybanen skulle gennemføres, og hold da op – der var total kontakt og han var bare HELT på!!! Jeg ville ønske at jeg kunne overføre en lille smule af den intensitet til Megan, som jeg gik banen med til sidst – for hun mangler lige det ekstra pift, så det arbejder jeg også med. Til sidst var vi også henne ved den løbske tæve – og jo, hun er løbsk – men Lille Bjørn var bestemte ikke påvirket.
Det jeg var mest imponeret over var at han også efter 1½ time på træningspladsen kunne bevare gejsten 100 %. Dejlig hund!!!
I dag stod den så for første gang i meeeget lang tid på et arrangement i Nørdklubben, både rally og LP på Hasselgaard træningscenter. Jeg havde tilmeldt Lille Bjørn i LP2 og Megan i rally championklasse. Og så dømte jeg de tre LP3-hunde.
Det blev som altid et hyggeligt arrangement, og de tre timer fløj af sted.
Lille Bjørn var for første gang i to år oppe i LP2, denne gang med Trine Rafn som dommer, og med en helt anden fører end dengang :-) Lidt kommentarer til de enkelte øvelser:
  • Fællesdæk: Lille Bjørn lå to minutter, så jeg klikkede og gik tilbage og belønnede, for at være sikker på at få belønnet dét! Han rejste sig også da jeg gik ind i plads, så det var godt belønnet :-))))
  • Fri ved fod. Fantastisk!!! Jeg havde sagt inden, at jeg ville belønne undervejs, hvis jeg synes det gik godt, og Trine sagde under præmieoverrækkelsen, at hun havde haft så meget lyst til at sige det til mig undervejs!!! Jeg var lidt længe om at give første belønning. Lille Bjørn gik som en drøm, men gik lidt død til allersidst. Men det ER favoritøvelsen – utroligt, når det var hadeøvelsen med Megan …
  • Frem- og tilbagespring. En skæv plads, ellers fint.
  • Apportering. Det gik fint indtil han smed apporten halvvejs tilbage, og jeg kaldte ham i plads. Det er en fokusøvelse, og jeg var meget tilfreds med det vi nåede i dag.
  • Stå – sid. Lille Bjørn gik med, da jeg gik tilbage i ståen (DET plejer han ikke), men sit gik fint.
  • Fremsending. På 2. kommando var han i feltet, men meget uventet dækkede han ikke på kommando, men rykkede ud lige foran feltet før han dækkede. Jeg belønnede for dette, for han gjorde det korrekt i øvrigt.
  • Stillingsskift. Jeg havde valgt stå fra og gik til gengæld lidt længere ud. Lille Bjørn tog begge skiftene flot (verbal ros efter andet skift), men rejste sig da jeg gik tilbage (også fokusområde).
  • Indkald fra dæk. Lille Bjørn løb før kommando, ups det plejer han heller ikke. Vi skal vist træne med fremmeddirigering!!!
  • Næseprøve. Lille Bjørn markerede tydeligt den rigtige, var på vej tilbage uden, han fik ny kommando og kom tilbage med den rigtige!
  • Helhedsindtryk: En glad hund med en støttende fører.
Jer er overordentlig meget tilfreds med dette. Lille Bjørn var glad hele vejen igennem, lidt træt til sidst (det var JEG også!!!), men han var tæt på sit bedste. Så en rigtig LP2 i år er bestemt under overvejelse …
Til sidst var Megan oppe i rally champion, og hun gjorde det ok. Jeg ville gerne have haft at hun ikke snusede SÅ meget, og det affødt en ret hård ”Megan”-kommando, som kostede 3 point. Jeg gik forkert forbi et skilt (minus 3 point), og tulipanen forsøgte jeg at udføre som springvand, og fik minus 10 point. Netto 84 point, og alle minusser pga. førerfejl. Det var Conni der dømte, så jeg tror ikke der er nogen foræringer!
Jeg fik desværre ikke set så meget rally, men nogle højdepunkter fra LP-ringen var at Annie og Tira fik 10 i begge fællesøvelser, og Gitte og Era fik 10 i både stillingsskift og indkald med stop – hold da op hvor var det flot!
Tak til alle nørder for en hyggelig aften.
I morgen går turen til Bornholm, blog følger på fredag.

Ingen kommentarer: