onsdag den 11. maj 2011

Smil, du er på!

Fem dage uden opdatering af blog, ja de afspejler at der er virkelig travlt i øjeblikket – på den gode måde.

Lørdag var Megan og jeg til rallyprøve i Hillerød, og det var den korteste prøve jeg har oplevet. Det gik i skuddermudder fra første skilt, hvor jeg ikke kunne få Megan i stå sit-stå-sit, umiddelbart efter lavede et kaotisk skift foran, fremsending til kegle blev fremsending til rallyskilt, og indkaldet derefter blev til højre i stedet for venstre. Det var et rigtigt godt tidspunkt at stoppe på … Så har jeg også prøvet det med Megan. Det blev alligevel en dejlig dag, for der var masser af godt LP-arbejde, som vi fulgte med stor fornøjelse. Sidst på eftermiddagen var Kirsten og jeg i Christians nye lejlighed for at tage imod Jakob fra Wupti med Christians nye køleskab – et rigtigt godt møde med en meget effektiv og kundeorienteret Jakob!
Søndag gik det en del bedre i rally, vi endte med 92 point og 3. vinder. Johanna spurgte hvordan det var gået, og jeg er sikker på at jeg udover at fortælle om resultaterne, kunne fortælle at jeg var sikker på at jeg havde smilet under prøven søndag, men var i tvivl om lørdag ...
Mandag var Megan og jeg til det halvårlige kontrolbesøg hos Maja Guldborg, og Megan er heldigvis i tiptop stand :-) Megan bliver trænet meget mere varieret end dengang jeg havde fokus på LP. Højrehandling giver motorisk en god afveksling, og der er mange tricks i repertoiret nu. Så der er virkelig grund til smil!


Tirsdag havde jeg fra morgenstunden møde på Ledreborg Palace Golf ved Ledreborg Slot. Fantastisk vejr og skønne omgivelser. Jeg var helt ked af at jeg skulle på arbejde bagefter, for det havde da været perfekt at have et par hunde med og gå i det skønne område.
Tirsdag aften deltog Megan, Lille Bjørn og jeg i Susannes tricks-/rallyhold. Susanne er altså bare så god til at gennemtænke sådan en træningsaften! Rallydeltagerne skal også arbejde med tricks, som alle giver mening i forhold til rallyarbejdet, og rallybanerne er fleksible, så både let øvede og Megan kan bruge dem meningsfyldt. Megan og jeg fik arbejdet med fremsending – som vi tydeligvis har nogle problemer med, når keglen står mellem skilte – på en strækning hvor de andre gik fri ved fod. Lille Bjørn tænder ret meget af på en dejlig flatcoat Balder, og måtte parkeres lidt, da han var alt for forpustet til at kunne udføre øvelser :-) Men efter en pause var han helt klar igen. Og det kan bestemt også bringe et stort smil frem.
Efter træningen havde jeg lovet at hjælpe to hundevenner med gruppeøvelser, og den ene (Pia og Audi) med LP3-generelt. Så jeg havde naturligvis forberedt en introduktion vedr. gruppeøvelser, som blev gennemført 4 gange i løbet af de små to timer, der blev trænet, og indimellem blev der arbejdet med andre øvelser. Der blev kigget på detaljer, talt om prøvestrategi osv.
Jeg kørte meget glad hjem fra træningen, for jeg oplevede Pia og Audi - jeg håber ikke Pia har noget imod at blive rost offentligt :-) - på den mest fantastiske måde. Når Pia slappede af, og fik Audis kontakt på en afslappet måde, lykkedes alting! Jeg fik så mange flashbacks i forhold til Megan og mig i LP3!!! Stillingsskift under gang gik godt hver gang, hvis der var øjenkontakt.
Og jeg tror - jeg er sikker på - at det gælder generelt. Hvis føreren har kontakt med hunden når kommandoen afgives, så lykkes det. Hvis hunden er fraværende, så hører/ser den ikke kommandoen/tegnet og så sker der ikke noget/noget uventet.
Det er lige til at smile af ...Simple, but not easy.

Ingen kommentarer: