torsdag den 4. oktober 2012

En ny start

Jag startede tre LP-hold i mandags i Sydkystens Hundeskoles træningshal på Risbyholm. Og på alle hold mindede jeg om, at der var et nyt sted, med nye hunde og førere, så det var naturligt, hvis hundene skulle vænne sig til stedet. Og det var næsten et gennemgående træk, at hundene gik noget under det niveau de plejede at gå.

I går mærkede jeg det på egen krop. Jeg var ude i hallen fordi der skulle lægges gulvtæppe (det er blevet flot!) og da Anita også kiggede forbi, havde jeg aftalt, at hun skulle dirigere Lille Bjørn og mig i en dirigeret apport, positioner under gang og indkald med stop.

Den øvelse der gik bedst var dirigeret apport, hvor han rejste sig for tidligt, snuste før optaget og rejste sig da jeg bukkede mig efter apporten.

Stå, sid og dæk under gang gik helt i kage i første omgang. Han drejede i ståen og indtog ikke de to andre positioner. Han var virkelig ukoncentreret i forhold til øvelsen, og meget fokuseret på omgivelserne. Derefter gik det lidt bedre. Indkald med stop gik heller ikke 1. gang. Og de første stillingsskift gik også helt galt, han hoppede fx frem i dæk-sit.

Vi varmede heller ikke rigtigt op, og der er mange dårlige undskyldninger, men jeg stoppede også hurtigt.

I dag begyndte jeg på Max’ nye træningsplan. Den indebærer en masse løb, belønning for at komme tilbage, en masse aktiverende leg med mig, øvelser med selvkontrol og ganske lidt egentlig LP-træning.

På morgenturen fik han for første gang lov til at løbe løs, og han tog nogle gode løbeture, holdt helt sikkert øje med Megan, som jo også er løs, og bestemt også med mig.

Sidst på eftermiddagen skulle jeg ud til hallen til noget selvtræning. Det var Christinas idé at vi opslog nogle selvtræningshold, og de er blevet meget populære. For 50 kr. kan man være i hallen 1½-2 timer, der er en fra Sydkystens Hundeskole der lukker op og lukker ned, og så kan man ellers træne LP og rally efter behov.

Jeg havde taget Max og Lille Bjørn med.

Max var primært med for at han kunne brænde energi af, og det fik han bestemt. Han fik løbet rigtigt meget, men hele tiden i betryggende afstand, og han kommer når jeg kalder, så vi havde bl.a. et superflot LP1-indkald på mindst 100 meter … Han var ude før og efter træningen med Lille Bjørn i hallen, og til allersidst trænede jeg lidt stillingsskift og positioner under gang med ham ude på stubmarken. Superflot.

Lille Bjørn gik væsentligt bedre i dag. Gulvtæppet var lidt distraherende, men det er så nylagt, så det ikke dufter så meget af andre hunde, så det skal nok blive mere distraherende med tiden.

Vi fik arbejdet med en del af LP3-programmet. Fællesdæk, stillingsskift, springapport og fremsending gik meget fint.

I fællessit lagde han sig efter 20 sekunder, i stå sid og dæk under gang var han lidt usikker i første omgang. Og i den dirigerede apport kunne han ikke se de små apporter med halmen som baggrund. Jeg er nødt til at fortsætte med at bruge de mellemstore.

Vi fortsætter med selvtræning i morgen.

Og søndag skal Lille Bjørn op i LP3 i Ølstykke.

Ingen kommentarer: