torsdag den 18. oktober 2012

Motivation

Hvis jeg skal være helt ærlig – og det plejer jeg at være i min blog – så kunne jeg efter sidste uges foredrag og kursus med Niina Svartberg mærke et af mine heldigvis sjældne anfald af demotivation. Godt på vej mod specifikke mål og så alligevel så langt endnu.

Heldigvis er der en effektiv kur: At undervise i LP; og opleve at ALLE står med præcis de samme udfordringer, bare på vidt forskellige niveauer. Mandag har jeg tre LP-hold, med et spænd fra deltagere, der (forhåbentlig!) snart skal debutere i LP1, op til Eliteudøvere, der skal have sikkerheden, så der kommer 1. præmier i hus. Det er det samme de alle arbejder med – i det mindste inde i mit hoved:
  • Planlægning af den enkelte træningssession
  • Fastlæggelse af kriterier
  • Timing af belønning
  • Frekvens af belønning
Og det er det samme jeg arbejder med i forhold til mine kursister, hvis det skal udtrykkes lidt sofistikeret :-) Og det skal det, for jeg skal sammen med Conni (aka Oldfruen) stå for en træning af trænere dag i Bramsnæs Hundeejer Forening på lørdag. Mine to indlæg handler om underviserteknik og motivation af hunde og førere.

Sidstnævnte handler om hvordan man motiverer hunde, og at hundeførere (naturligvis?) skal motiveres på præcis samme måde som hunde! Det er en anden form for belønninger, men principperne er de samme.

Jeg savnede lidt tid til at træne egne hunde, men en uventet fridag i dag (planlagt i går), resulterede i at jeg i eftermiddags kunne tage en time i hallen og træne. Jeg havde Max og Lille Bjørn med, vi trænede en lille time inkl. to gange fri leg udenfor. Det var dejlig, effektiv træning.

Det er første gang jeg har trænet med Max i hallen, og det var meget fokuseret. Næseprøve, LP2-spring, dæk, apportering, fremsending og lidt stillingsskift. Jeg var specielt tilfreds med næseprøven – flot søg, kom tilbage med rigtige uden ekstra kommando – fremsending og sit-stå i stillingsskift.

Lille Bjørn lavede en flot næseprøve, fremsending, spring og dirigeret apport og ikke mindst indkald.

I sidstnævnte arbejder vi med ekstern belønning bagved ham. Og det virker som om han begynder at forstå det --- Vi har fået nogle meget bedre stop.

Søndag har jeg planlagt lidt formiddagstræning, ellers er intet planlagt træningsmæssigt de næste tre dage,

Ingen kommentarer: