fredag den 26. oktober 2012

Strategien virker

Jeg har haft en hektisk uge både arbejdsmæssigt og hundemæssigt, så det er ikke blevet til noget blogning siden i søndags, men nu er det på tide at samle op.

Efter den fantastiske træning søndag drømte jeg også om træningen søndag nat og mandag morgen blev jeg enig med mig selv om det virkelig var en MAGISK træningstime. Jeg kom igennem alt det jeg i min vildeste fantasi havde forestillet mig, og jeg fik SÅ mange ideer at arbejde med og stof til eftertanke.

Mandag stod den på de tre LP-hold i Havdrup.

Tirsdag havde jeg et spændende møde, som bl.a. handlede om etablering af permanente faciliteter til inden- og udendørs hundetræning. Det er noget vi går videre med. Jeg har ofte undret mig over at golfspillere tilsyneladende kan etablere sig alle mulige steder med 18-hullers baner, flotte klubhuse og masser af faciliteter. Det MÅ også kunne lade sig gøre i hundeverdenen!

Onsdag eftermiddag var jeg, som formand for Sydkystens Hundeskole, inviteret til et interview af to piger, der er ved at skrive afgangsprojekt på akademiuddannelse i ledelse. Projektet handler om motivation af frivillige og hvordan ledelsen skal agere for at fremme motivationen til det frivillige arbejde. DET var spændende, jeg blev helt revet med og måtte løsrive mig efter godt to timer for lige at nå hjem og klæde om og have Max med til hallen.

Først startede Anita og jeg vores to parallelle hold i rally, hun et øvet, jeg et begynder. Jeg elsker de begynderhold! Hvis der bare er lidt kontakt mellem hund og fører (og det var der for alles vedkommende), véd jeg bare, at de vil udvikle sig rivende hurtigt, og være klar til en prøve inden forløbet er omme.

Derefter var jeg på et lille luksus LP-hold med Anita som instruktør og i alt tre deltagere.

Max havde været ude og løbe lidt inden rallyholdet, men jeg turde ikke slippe ham inden LP-holdet, for det var helt mørkt, og selv med en lille lygte i halsbåndet var det ikke rigtigt fristende. Så der var lidt piben og anden utålmodighed i starten i hallen, men faktisk ikke ret meget.

Jeg måtte et par gange minde mig selv om, at det var første gange han var sammen med fremmede hunde i hallen, og gulvtæppet var også lidt mere spændende end jeg husker fra sidst. Men ellers blev der arbejdet rigtigt pænt. Vi fik arbejdet med stort set alle LP2-øvelserne. Og jeg fik igen flere punkter til listen over ting at være opmærksom på. Fx at slappe af når jeg går fri ved fod … hvad er risikoen i hallen, spurgte Anita? Øh ja, ingen. Der er to andre hunde, begge venligtsindede og med forstående førere, porten er lukket. Så næste gang tager jeg en ”rigtig” fri ved fod :-)

Der var en enkelt timeout: efter to spring hvor han gik i snus (ikke løb væk) efter springet, fik han et tredje forsøg, hvor han løb væk. Han fik et nej fra mig, og blev stille og roligt sat ud i bilen, hvor han sad i fem minutter. Da han kom tilbage igen fortsatte vi hvor vi kom fra, og der var ikke flere problemer.

Ellers var jeg specielt glad for fremsending (15 meter), stillingskift (4 meter) og apportering. Fællesdækken var for svær, fordi en anden fører raslede med godbidspose og det var FOR fristende.

Så samlet: En rigtig god start på holdet. Rigtig god attitude – som Anita mindede mig om, da jeg ikke var helt tilfreds med noget i næseprøven, var det jo mit fokus, fremfor præcision i øvelserne – og effektfuld timeout.

Torsdag startede en ny runde LP-træning hos Johanna i en hal i Tune. Første hold 19.10 med Max, andet hold 20.15 med Lille Bjørn. Indrømmet, det havde været en hård uge, jeg hvilede lidt i sofaen, fik aftensmad, og det var LIDT af en overvindelse at tage af sted. Men naturligvis forsvandt al træthed da jeg kom frem :-)

Max og jeg kom igennem alle LP2-øvelserne, der var en enkelt timeout, og ellers var der fuldt fokus … en rigtigt dejlig træningsrunde. Og Johannas kommentar ret tidligt på timen: ”Strategien virker!”.

Første del var en flot fællessit og en ok fællesdæk (rejste sig en enkelt gang og lidt pib).

I første runde blev vi dirigeret i stå, sid under gang (rigtigt flot!), indkald (meget fint, kun vendinger etc., masser af kommandoer fra Johanna, og ingen reaktion fra Max). Stillingsskift (4 meter med forstyrrelser) og fri ved fod i søjle mellem to andre ekvipager – almindelig gang, løb og langsom gang, og vildt flot kontakt.

I anden runde, hvor vi trænede individuelt fik jeg arbejdet med spring (flot), apportering (det var her vi tog en timeout, og igen med succes, fuldt fokus bagefter), næseprøve to gange (ok) og fremsending (superflot – over hulahopringe som distraktion).

Endelig sluttede vi af med en flot start på tricket handsup, hvor hundene skal stå op ad en væg med poterne oppe, og næste gang skal kunne holde positionen når Johanna rører ved hunden. Men håndtarget kom vi hurtigt i gang, og den kommer i skabet lynhurtigt!

Så var det Lille Bjørns tur. Jeg måtte huske på, at det var første gang i hallen, så der var en del snusen, og der skulle arbejdes lidt med kontakt. Men bortset fra fællesøvelserne gik det ret godt.

I fællessit lagde han sig kort tid efter første belønning efter 30 sekunder, og havde så en periode på et lille minut.

I fællesdæk klikkede jeg efter 30 sekunder synlig, gik i skjul og han rejste sig direkte. Så arbejdede vi lidt med at gå i skjul, det blev lidt rodet, så jeg afsluttede synlig. Vi prøver igen næste uge.

Vi var kun tre på holdet, så der blev to grundige runder, hvor jeg valgte – til ingens overraskelse! – dirigeret apport og indkald med stå.

Dirigeret apport blev højre apporter med udfordringer, hvor apporten bevist blev lagt, så den skulle være svær at finde. Lille Bjørn fulgte dirigeringerne flot, og arbejdede rigtigt godt for at finde apporterne og gjorde det begge gange. Jeg skal særtræne udgang til kegle, for Lille Bjørn er virkelig som en spændt fjeder, når han har set apporten blive lagt.

Vi arbejdede med springapport (tæt på perfekt), stillingsskift (rigtigt godt), næseprøve og fremsending (fint, da han første fandt ud af det ikke var en hulahopring han skulle stå i :-))))).

Derefter arbejde vi med indkald med stå. Jeg beskrev for Johanna hvordan jeg arbejdede med ekstern belønning bagved, og vi viste tre gode forsøg på skiftende længde. Så talte vi om aftrapning, hvor jeg første viste blank target og hvor Johanna lagde belønningerne, og derefter talte om aftrapning af ekstern belønning herunder introduktion af forkommando (fodsignal). Det bliver rigtigt godt! Det kan godt være det ikke går så hurtigt frem, men "Strategien virker!".

Igen er herlig træningsaften hos Johanna, og en træt fører og to dygtige hunde tog veltilfredse hjem.

Ingen kommentarer: