lørdag den 20. april 2013

Årets ...

Frokost i haven for første gang i år

Da Johanna og jeg for over et år siden fik ideen til konkurrencen Årets rallylydighedschampion beskrev vi formålet således: ”Formålet med konkurrencen er at skabe yderligere et incitament til at deltage i denne udfordrende og ikke helt nemme klasse.”

Vi havde ikke forestillet os, hvordan klassen ville udvikle sig. Og det er bestemt ikke, fordi vi tror at konkurrencen har gjort det alene, men omvendt er der et konkurrencegen i stort set alle, der går i denne klasse, og så er det sjovt at have noget at kæmpe for. Så vi tror konkurrencen har gjort en forskel.

Den aktuelle stilling står her.

Der er to prøver endnu, der tæller med, i morgen i Sabroe og på fredag i Hvalsø.

Men det skal ikke afholde mig fra at komme med lidt nørdede data :-)

Der har været afholdt 69 prøver i perioden, der har været 62 ekvipager oppe (som har opnået point, IB har jeg ikke registreret), der er i alt 348 pointgivende resultater, i gennemsnit har scoren været 89,90.

Alle points fra 70 til 100 har været givet, 70 2 gange og 100 2 gange. De tre mest hyppige scorer er 97 point (29 gange), 94 (28 gange) og 95 (25 gange). De mest sjældne scorer er 71 og 73 (1 gang hver) og 70 og 100 (2 gange hver).

Flest deltagelser er 23 (Annie og Tira), 17 (Sidsel og Bylgja) og 16 (Conni og Peia samt mig selv med Megan). Færrest deltagelser er 1, i alt 13 har ét resultat registreret.

Bedste gennemsnit for deltagere med mindst 5 resultater er Pia og Nemo med 97,2 på 9 prøver, Keld og Seven med 96,1 på 8 prøver og Pia og Mikkel med 95,1 på 9 prøver.

I alt 23 forskellige racer er repræsenteret (samt 5 uden stambog). Der er flest Border collier (13), dernæst sheltier (6) og så Australian Shepherd og Colli (4 af hver). 12 racer er repræsenteret med 1 hund hver, de fortjener at blive nævnt alle sammen: Bichon Havanais, Border terrier, Chesapeake Bay Retriever, Chihuahua, langhåret, Engelsk Springer Spaniel, Finsk Hyrdehund, Grand Danois, Gronendael, Hvid Schweizisk hyrdehund, Papillon, Rhodesian Ridgeback samt Schæfer.

Som et biprodukt af denne konkurrence fører jeg en uofficiel liste over kvalifikation til DKK’s DM 2013. Man kan kvalificere sig frem til 30. juni 2013, der er pt. annonceret yderligere 8 kvalificerende kredsprøver, og der er allerede 40 på kvalifikationslisten. Megan og jeg har 95 point og 1. vinder, og det rækker til en 19. plads. Der bliver ikke længere givet fribilletter til DM.

DKK har fra i år introduceret en årets rallyhund i ekspertklasse og championklasse, så ovenstående konkurrence stopper efter dette ene år. Der er ikke længere brug for at gøre noget særligt for at promovere denne klasse.

Præmierne i konkurrencen er først og fremmest æren, og jeg har lovet pokaler til de tre bedste ekvipager, rosetter til de tre følgende, samt en ærespræmie til bedste terrier.

Jeg kan allerede afsløre at jeg har bestilt rosetter til nr. 1-6 og at pokalerne bliver bestilt når jeg er sikker på hvem der skal have dem, da der skal navn på. Ærespræmien til bedste terrier bliver en flot roset, og det glæder mig rigtigt meget at det er Gisela og hendes dygtige border terrier Kali der skal have den.

Jeg vil gøre hvad jeg kan for at uddele præmierne hurtigst muligt efter 30. april. Jeg synes det er noget sjusk, hvis der går for lang tid, og jeg er da irriteret over at Megan, som blev årets spaniel i championklasse i 2012 ikke har fået sin præmie endnu.

Og jf. sidste uges blog om manglende pokaler til årets rally og LP-terriere , har jeg nu skrevet til DTK’s formand, nu er det blevet en principsag for mig.

I morgen er det alvor, med fuld LP3-generalprøve med både Lille Bjørn og Max. Det er NÆSTEN så stort som en rigtig LP-prøve, og det bliver rigtigt spændende at opleve de to unge herrer en uge inden årets for alvor debut i LP3.

Ingen kommentarer: