fredag den 19. april 2013

Abstinenser og signaler

Det var ikke noget jeg specielt havde planlagt, men jeg kan mærke at det føles godt med lidt træningspause.

Jeg var lige ved at arrangere noget selvtræning med Lonni i eftermiddags, men det blev ikke til noget, så det endte med at jeg trænede med hundene i haven. 10 minutter til hver, og det gik fantastisk.

Med Lille Bjørn trænede jeg springapport, indkald, stillingsskift og positioner under gang. Kong med pib er jordens bedste belønning for ham, så hold da op hvor det gik flot. Det eneste der gik galt var min kludren med kommandoer.

Så kom Max ud og vi trænede de samme øvelser som Lille Bjørn. Måske den bedste springapport han har lavet (med den lille metalapport), et fantastisk indkald, nogle pæne stillingsskifter og så en lidt rodet stå under gang. Også her er Kongen et hit.

Jeg har et stykke tid døjet med at Max lagde sig i skiftet fra stå til sit, og i dag opdagede jeg hvorfor, fordi han på et tidspunkt var på vej til dæk men korrigerede undervejs og satte sig. Og ja, det er sjovt nok en førerfejl … Mit håndtegn til dæk er det meget almindelig vippen med håndleddet. Håndtegnet til sit, er lige så almindeligt en løftet hånd. Det jeg så var at Max var på vej til at dække i starten af min håndbevægelse, men rettede op i fortsættelsen. Han reagerer så meget hurtigere end Megan og Lille Bjørn, og han har naturligvis opfattet min begyndende håndbevægelse som et dæktegn. Uha dada, hvad er det for en fører …

Til sidst trænede jeg med Megan. Spring, flyverspring, sideskift og vendinger til/fra højre side samt bakning. Det gik fantastisk alt sammen. Megan er vidunderlig at træne med.

I dag fik jeg den officielle resultatliste fra championklassen i Ølstykke i søndags, og konkurrencen om at blive årets rallychampion 2012/2013 er ved at blive afgjort, se her. Der er 62 hunde der har fået point i championklasse siden 1. maj 2012, og som man kan se er niveauet ikke bare højt, det er MEGET højt!!!

Der er tre prøver endnu inden konkurrencen afgøres 1. maj 2013, men toppen bliver nok svær at ændre. Megan ligger på 18. pladsen, og jeg håber vi kan score lidt ekstra point i Hvalsø 26. april.

På samme liste kan man se en uofficiel liste over kvalifikation til DM 2013. Da Megan fik 95 point og blev 1. vinder 26. august 2012 regnede jeg det for en sikker DM-kvalifikation. Det er det bestemt ikke. Megan er nummer 19 nu og der er 8 kredsprøver endnu. Vi har en chance til 26. april, det bliver spændende.

Ingen kommentarer: