lørdag den 6. april 2013

Spontan træning

Tre stk. få timer gamle pibelegetøj ...

Camilla sendt en sms først på eftermiddagen ”Vil du med ud at træne her i eftermiddag?”. Jeg kunne bestemme tid og sted, og så blev det Jersie kl. 15. Meget spontant, jeg havde ingen træning planlagt i dag, men jeg havde dog købt tre nye stykker pibelegetøj til Max og Lille Bjørn. Jeg endte med at tage Megan med (ren hygge) og Max (lidt træning udtænkt).

Camilla og jeg aftalte følgende forløb: Hendes program med Findus, mit program med Max, hendes program med Emma og så Findus & Max leg. Der var god distraktion af to børn med hunde, der løb løs, og synes vi var lidt interessante. Helt fint. Jeg huskede på at dette var første gang i rigtigt lang tid jeg var i Jersie for at træne – jeg tjekkede da jeg kom hjem, forrige gang var 4. august 2012! – så kriterierne blev justeret lidt.

Jeg arbejde med lidt fri ved fod med Max, han ville meget gerne arbejde for det nye legetøj, god kontakt og flotte pladser. Så havde jeg planlagt en LP2-apportering med 250 gr. apporten. Første gang smed han apporten på vej tilbage, og det var ok, fordi en af de fremmede hund løb lige hen til ham. I andet forsøg gik et fint, og ja, jeg huskede at klikke for at holde. Endelig næseprøve, to gange fuld øvelse, med belønning for at holde position i starten. Jeg havde prioriteret diskrimineringen, så der blev accepteret to forkerte løft i første omgang, og i anden en skæv plads og lidt tyg (jeg véd godt det er noget rod!). Men dejligt med fokus fra hr. Max et fremmed sted med gode forstyrrelser.

Jeg havde regnet med at Findus og Max ville tonse rundt da de fik fri til sidst, men de var skam pæne og ordentlige, og ville vældig gerne tilbyde pladser – men lidt leg blev det dog til. Og jeg testede lige fløjten tre gange, og hver gang kom Max direkte tilbage.

I morgen er det ”alvor”, årets første rigtige test af LP-formen med uofficielle LP-prøver i Sydkystens Hundeskole. Max og Lille Bjørn skal begge op i LP3 og det bliver fuld prøve udendørs.

Ingen kommentarer: