fredag den 12. april 2013

Prioritering

Onsdag startede den sidste runde indendørstræning på Anitas rally- og LP-hold i hallen.

Jeg har lovet at hjælpe til på rallyholdet, så jeg gik første de opstillede baner (1 ude og 2 inde), valgte en æresplads dæk ved siden af, og så kom alle deltagerne ud og gik den udendørs bane, efter den første indendørs hos Anita.

Det var en stor overraskelse for flere førere hvor stor forskel der var at gå ude i forhold til inde, så det var rigtigt godt at få taget hul på det, inden de fleste af dem skal op i Ølstykke på søndag.

Jo mere jeg gik med Max, jo bedre gik han – og ja, han var ikke varmet ordentligt op. Som sædvanlig fik jeg godt input fra Anita, denne gang specielt om belønningsstrategi.

Dernæst et lille luksus LP-hold.

Selvom jeg ikke var meget for at indrømme det, virkede Max lidt træt.

Dagens ”sjoveste” oplevelse var stillingsskiftet. Vi lagde ud med dæk stå på 5, 10, 15 og 20 meter. De to første flotte rent verbalt, de to sidste krævede også håndtegn. Så ville jeg udføre seks skifter på 4 meter, og sørme om han ikke blev ved med at reagere på Anitas kommandoer. Uha, endnu mere at træne.

I fællesdækken blev han liggende, men der var mere lyd end der har været i lang tid.

I den positive ende var en fin fri ved fod (skarpe vendinger), nogle flotte ståer i stå under gang, og en superflot springapport.

Torsdag lignende en potentielt sej dag i kalenderen, først hos en kunde indtil 12, derefter til næste kunde indtil kl. sent.

Jeg må indrømme at jeg følte mig ret slidt, da jeg kom hjem, så de to LP-hold hos Johanna måtte jeg melde afbud til. Det er bestemt ikke hverdagskost, for ikke at sige det sker stort set aldrig. Men sådan blev det bare. Dels vil jeg normalt prioritere arbejde over hobby, dels er det naturligvis ikke fornuftigt at træne, hvis man ikke er oplagt.

I dag var jeg omkring Deki på vejen hjem. Vandrepokalen for bedste LP2-hund i DTK var blevet indgraveret og skulle afhentes. 530 kr. kostede det! Nå, Lille Bjørn fik alle titlerne med, og det ser flot ud.

Ingen træning, men Kirsten fik finpudset Max, som skal udstilles i Hårlevhallen i morgen, og jeg fik gået lidt med ham i udstillingsline.

I morgen skal vi så til Hårlevhallen, aflevere Lille Bjørns to vandrepokaler (bedste LP2-hund og bedste rallyeksperthund i 2011) og udstille Max.

Søndag står den på rallyprøver i Ølstykke. Megan som nr. 1 af utrolige 29 hunde i championklasse og Max i ekspertklasse. Det bliver stort :-)

Ingen kommentarer: