tirsdag den 30. juni 2015

DM-udtagelse og grundtræning


I dag blev de endelige kvalifikationslister til DM i rally offentliggjort. Helt som ventet er Max kvalificeret i Ekspertklasse, han står som nr. 6 på listen med sine 98 point, nr. 20 har 95 point.

Megan har deltaget ved de seneste 4 DM i championklasse, men i år kommer det til at knibe. Hun står som nr. 11 på reservelisten med sine 93 point, og der skal 97 point til att. kvalificere sig. Der er dog flere af hundene foran hende, som ikke kommer til DM. Et par er døde, en er stoppet i rally, andre er forhindret på anden vis. Så efter min helt uofficielle udregning er hun pt. nr. 5 på ventelisten. Det kunne være hyggeligt, hvis hun kunne komme til DM endnu engang.

Aftenen har ellers stået i sommertræningens tegn. Jeg har opslået en stribe LP-enkelttimer og rallyspecialtimer den kommende uger, og jeg må indrømme, at jeg synes det var rigtigt sjovt at stå med 5 LP-hunde, som alle er på vej mod deres debut i LP1. Masser af flot førerarbejde og god kontakt, men også masser at arbejde med: varme, nyslået græs, nye hunde osv., masser af forklaringer/undskyldninger.

Så vi fik talt om kriterier, sænkning af kriterier under nye betingelser, opdeling af øvelser og andet basalt stof. Jeg fik også gjort nogle mentale noter om ting, jeg skulle være opmærksom på i min egen træning. Jeg siger en masse kloge ord synes jeg, og der er måske også lidt flere jeg selv skal efterleve …

Det efterfølgende rallyhold havde kun to deltagere, to af mine yndlingskursister, så det blev naturligvis gennemført.

Vian & Chianti lavede noget af det sejeste førerarbejde jeg har oplevet. Jeg havde lavet to udfordrende baner, som faktisk var skræddersyet til hendes fokusområder. Masser af sitter og vendinger og rundt om’er i den ene. Og masser af sideskifter i den anden. Efter næsten en times træning gik de masser-af-sitter-banen til 99, efter en noget dårligere bane i første gennemløb. Pludselig kunne Chianti dække, springe, sitte mv., det var virkelig en fornøjelse.

Så jeg tog hjem i høj stemning, ligesom forhåbentlig alle kursisterne.

Ingen kommentarer: