lørdag den 13. juni 2015

Max – en alsidig hund

Max 8 uger

Max har prøvet mange discipliner indenfor hundesport: Udstilling, Agility, Rally, LP, HTM, Spor og muligvis andet jeg ikke lige kan huske.

Jeg er sikker på at han kan blive en stjerne inden for det meste med den rette fører, men nu må han nøjes med mig …

Oprindeligt drømte jeg om at han skulle blive en LP-stjerne, men jeg må erkende at hans usikkerhed/lydproblemerne specielt i fællesdæk har gjort at LP-karrieren har været lidt på standby, selvom vi fortsat træner det hele og det faktisk går rigtigt godt stort set alt sammen.

Rally havde jeg vist ikke fra start de store tanker om i relation til Max, men det har jeg fået. Efter problemerne med at han forlod banen, har jeg arbejdet meget disciplineret med ham i ekspertklasse, som vi allerede har været oppe i 35 gange.

Det er fordi han er fantastisk under de rette omstændigheder, og jeg træner indædt – også ved rigtige prøver - for at alle omstændigheder er de rette. Han har vundet 4 ud af de sidste 5 ekspertklasser han har været oppe i, den sidste med 100 point. Han er kvalificeret til DM og til Årets Hund i rally ekspertklasse. Max er på et niveau, så han kan blande sig i toppen, og det går vi naturligvis efter.

Han er den første hund, jeg har haft til en HTM-prøve. Det var ikke fordi den gik godt, at jeg skriver det følgende, for jeg var helt afklaret inden: Jeg er blevet inficeret af en HTM-virus, jeg synes det er en vildt fascinerende disciplin og den skal jeg bare arbejde videre med.

Jeg har planer for Max’ næste program, forskellige melodier testes, favoritten pt. er Main Street fra filmudgaven af On the Town, og jeg har den vilde plan at teste den i en for sjov klasse til næste HTM-prøve, og så bruge Walking the Dog i selve konkurrencen.

Jeg kan godt finde nogle dårlige ting at sige om ham, men det gør man da ikke i en fødselsdagsomtale.

På den positive side kan jeg nævne: hans fantastiske temperament, hans lærenemhed, hans forståelse af hvad føreren ønsker ikke det føreren signalerer, hans klare kropssprog når jeg gør tingene for svært, hans fantastiske evne til at slappe af, hans overbærenhed ...

Jeg har lært meget af at træne med Max, den lille og forsigtige hund som ikke kan tåle korrektioner.

Jeg er blevet en væsentligt bedre fører for ham på det sidste.

Vi er ved at være på bølgelængde og godt hjulpet af min coach begynder vi at fungere som en enhed.

Alle tre hunde er specielle på hver deres måde, men Max er det på en ganske særlig måde. Max og jeg er noget unikt, når vi er sammen og jeg håber vi får mange gode år endnu. I LP, rally og/eller HTM … måske det alt sammen.

1 kommentar:

Unknown sagde ...

HTM-virus - farligt. Jeg er ramt af FS-virus, det er om muligt endnu mere farligt.
God bedring siger jeg bare, der er ingen redning, det bliver kun værre, sjovere og fantasien får i den grad fri udfoldelse.
Man lytter pludselig til musik på en helt anden måde, jeg ser sådanne sjove billeder af mig selv og Elvis ved meget af det musik jeg hører :-)