torsdag den 18. juni 2015

Valg

Fællesdæk

På dagen for Folketingsvalget har jeg naturligvis været oppe og stemme. Samt glædet mig over at leve i et samfund, hvor vi har mulighed for at stemme og hvor stemmeafgivningen betyder noget.

I hundetræningssammenhæng har jeg foretaget en del valg de sidste dage.

I går tilmeldte jeg kurset ”Mindfulness for hundeførere”, som Dil Bredholt holder for Sydkystens Hundeskole med start 8. august. Dil kender jeg både som dygtig hundefører og dygtig instruktør og jeg glæder mig meget til kurset.

Jeg var måske lidt skeptisk på forhånd og spurgte en, der kender mig godt, om hun troede, det var noget for mig. Svar: ”Tja, tror da det hænger godt sammen med det du har gang i allerede :-)".

Det kommer muligvis til at konflikte med noget anden træning, jeg gerne vil deltage i, men luksusproblemer vil jeg altså ikke trætte læserne med.

Jeg har for et stykke tid siden valg at deltage i HTM-prøven 9. oktober i Rønde, men først i går tilmeldte jeg. Der var også et par valg, der skulle træffes. Jeg har tilmeldt Max i Færdighedsprøve 3, HTM1 med Walking the Dog og så vil jeg teste Main Street i For sjov klassen. Gode og håndgribelige mål, tilpas fremme i tiden, så der er tid til at arbejde målrettet mod det.

Til dagens træning hos Johanna havde jeg tilmeldt Max, men jeg kommer ret fast med Max og Lille Bjørn, og det passede perfekt, at jeg fik trænet dem begge to optimalt.

Lille Bjørn var den første, der var på. Vi arbejdede først med næseprøve: flot søg, holdt i afslutning, kun lille skæv plads!!!!

Dernæst fokus på dirigeret apport. Tre gange, første kunne han intet se, men fik endelig fundet den ”forkerte” og blev belønnet. I andet forsøg lå apporten på nogle næsteprøvepinde, så han gik rigtigt men skulle lige vurdere om det var apport eller næseprøve han skulle have med tilbage; han valgte rigtigt og kom igen ind og holdt. I tredje runde prøvede vi med 400 g apport, og hold da op, han kom med den og holdt den i afslutningen! Supersej Bjørn.

To flotte fællesøvelser efterfulgt af en sit med forstyrrelser à la Johanna. Og så det løse med bl.a. perfekt fremsending og indkald. 25 intensive minutter med masser af leg og en topmotiveret Bjørn.

Så byttede jeg hund, det trak jeg fem minutter, så jeg sad i bilen under en kraftig byge, og så ½ time med Max. En skøn blanding af LP, rally, HTM og tricks.

Hans fremsendinger og indkald er, så jeg bliver helt blød i hjertet, men generelt var det selvfølge flot alt sammen.

I HTM havde jeg fokus på overgange uden håndtegn (hjemmeopgave fra Anja), og det virker altså ret godt.

Det er virkelig opløftende med sådan en dejlig træningstime, to dejligt motiverede og lækre hunde.

Nu skal jeg redigere Main Street til brug for Max’ andet HTM-program og derefter Valgaften foran fjernsynet.

De næste tre dage tegner bestemt også meget lovende. I morgen en coaching time hos Anja, og søndag skal Christina og jeg til Vejen. Vi har aftalt at Tempo og Megan gør det bedre end i Esbjerg, og Max skal gå som han plejer – det har hans fører lovet at gøre sit til.

Ingen kommentarer: