onsdag den 2. november 2016

Mere om coaching


En af de bedste beslutninger jeg har truffet overhovedet er beslutningen om at bruge en coach. Omtalen i bloggen startede lidt indirekte med en omtale af en enetime i HTM hos Anja Christiansen Magisk aften.

Nogle få dage efter og 4 dage før min debut i HTM kom den anden coachingsession, 10+. Det var først dagen efter debuten at jeg ”afslørede” at det var Anja, jeg brugte som coach, og hvorfor … men jeg kan så meget andet.

Tredje coachingsession var tre uger før DM 2015 Marginaler, detaljer og doping. Den fjerde var dagen før DM og den perfekt start på en vidunderlig weekend Vidunderlig weekend – DM 2015.

To måneder senere kom sessionen Fantastisk! , hvor jeg sagde fantastisk 9 gange og på flot vis opsummerede min egen udvikling
  • Min mentale tjekliste og min praktiske tjekliste kører nu på det ubevidste plan
  • Jeg bruger meget bevidst mental træning/visualisering
  • Jeg fokuserer på det næste, fremfor at tænke på det hele. Fx i søndags, hvor jeg fokuserede på hver prøve for sig
  • Jeg har meget bedre opvarmningsrutiner
  • Jeg er meget mere bevidst om kontakt med hunden under prøverne
  • Jeg erkender, når tingene ikke fungerer (bade prøve og træning) og korrigerer med det samme
  • Jeg tænker over hvad der er fair overfor hunden
Den sjette session Mine drømme bringer mig nærmere virkeligheden  handlede bl.a. om mine negative tanker, og at det var ganske normalt, hvilket var en stor lettelse for mig.

Den syvende session Træning, 100 % fokus og gensidig tillid. De var kort tid inden en uge med 13 prøver, og genlæsningen af afslutningen af indlægget gav mig kuldegysninger:

Det er rigtigt godt at blive udfordret, presset ud af komfortzonen, skulle sætte ord på det svære i forhold til at komme videre. Jeg udfordrer mig selv bevidst og ubevidst hele tiden – og det skal jeg blive ved med.

At sætte ord på drømmene giver en forrygende energi. Jeg kunne mærke glæden boble inden i mig, både over fortiden og fremtiden, og bare være helt klar til de kommende prøver.

Jeg kørte hjem med bobler i hjertet og Aftermath i CD-afspilleren, det er en fantastisk cocktail!”


Den otte session blev arrangeret med ganske kort varsel Overskud. Den blev aftalt lørdag aften mellem de mange prøver i Roskilde 30. april og 1. maj, og handlede om Max og mig. Og konklusionen: ”jeg skal arbejde imod at kanalisere noget af det overskud, som jeg bruger på andre, over på Max. Helt konkret skal jeg efter hver træningsrunde i detaljer kunne beskrive tre konkrete situationer, hvor jeg har gjort noget, der synligt styrker Max’ selvtillid/giver mere overskud hos ham/øger graden af succes.

Jeg har ikke været så bevidst om denne aftale, som jeg burde være, men ved genlæsningen kunne jeg glæde mig over, at jeg faktisk gør det i udstrakt grad – altså kanaliserer overskud over på Max. Så sent som i eftermiddags talte Kirsten om hvordan Max har ændret sig de seneste måneder: Han er helt klart blevet stærkere mentalt, det er jeg også, og jeg er sikker på, at vi bare forstærker hinanden, så vi bliver bedre og bedre sammen. Det er godt for os begge to!

Den niende session var umiddelbart før DM 2016 Klar til DM, hvor jeg mentalt var nede i et sort hul, men blev sparket op og tog hjem med Vilje, Vinde, Relationer og Glæde præget i bevidstheden.

Den tiende cachingssession har jeg til gode, selvom Coachingsession smagte lidt af fugl, coaching by proxy?! Den beviste overfor mig selv, at jeg selv kunne komme op af det hul, som jeg har befundet mig i flere gange, men senest blev hjulpet op af , af (bl.a.) Anja.

Det føles mentalt godt, at jeg ikke har været i nærheden af at tænke på en coachingsession inden den kommende weekend. Dét er et klart udtryk for, hvor meget jeg har rykket mig siden coachingsessionerne startede. En masse af det, jeg lærte, og arbejdede med, kører nu 110 % på rygmarven, Der popper altid småting op (og nogle gange lidt større), både til træning og konkurrencer, men jeg får håndteret dem og kommer konstruktivt videre.

Den RIGTIGE 10. session er ikke aftalt endnu, men den kommer til at ligge mellem efter søndag og før Hangar 17, hvis det kan lade sig gøre, og hvad den skal handle om, det vender jeg tilbage til :-)

Ingen kommentarer: