tirsdag den 22. november 2016

Bakketræning


Jeg går på Johannas sidste rallyhold om tirsdagen med Max, og i dag var jeg var så heldig også at få plads på det næstsidste hold med Lille Bjørn. Det blev til to fantastiske timers træning.

Det er ikke meget, jeg har trænet med Lille Bjørn i rigtig lang tid, og det er da dumt, når han er så totalt lækker at arbejde med. Der var lidt snuseri, der skulle klares i starten, men det meste af tiden arbejdede han fantastisk.

Der var først et forløb, hvor vi skulle udføre en stribe øvelser mellem den ene væg i hallen, og de andre ekvipager, som stod nogle meter fra væggen. Det var en forstyrrelse, som Lille Bjørn ikke bemærkede.

Så skulle vi gå slalom mellem de andre og udføre stå, sid eller dæk hver gang vi stod mellem to ekvipager. Det klarede vi lige som højrehandling.

Så skulle vi vise ugens udfordring – stå/sit/dæk under gang, hvor hunden skulle holde positionen, når vi gik forbi den (hvor vi normalt ville samle den op til en prøve) – intet problem.

I den individuelle runde ville jeg gerne arbejde med bakning væk fra fører, og som det kan ses af fotoet, blev en bakke brugt som markering, og jeg skulle arbejde med at få ham til bakke mod bakken, og belønne for at ramme den. Vi kom godt i gang og jeg shaper den under mere rolige forhold hjemme. Det er en af de få championøvelser, som jeg har været bekymret for, det er jeg så ikke længere.

I par med Signe og Sitka skulle vi vælge tre øvelser, som vi først skulle udføre synkront (vi valgte spin, rundt om fører, bakke 1 bakke 2 skridt), og derefter skiftevis den ene og den anden.

Derefter blev der arbejdet med at gå rundt om diverse kegler og have fokus på at hunden satte farten op og ned, ikke føreren. Jeg arbejdede med fremsending til felt og kegle og dobbeltspring.

Lille Bjørn var en stjerne hele vejen og vi havde en virkelig sjov træningstime.

I næste time skulle Max igennem det samme program, og det gik ærligt talt også ret godt.

Jeg huskede, ligesom med Lille Bjørn, at have ham rigtigt meget på højre side, og det er ved at blive ret skarpt med begge hunde.

Som individuel øvelse kiggede vi på højrehandling af bakke ved siden af (både 3 skridt og bakke 1, bakke 2) og det var naturligvis knivskarpt. Johanna mener at problemerne ved prøver skyldes føreradfærd, fordi Max bare var på hele tiden til aften – og Amanda bakkede Johanna helt op, ingen hjælp at hente der :-)

Jeg tror ikke, at jeg havde forventet andet, men jeg havde det virkelig godt indeni under begge træningstimer og begge hundene arbejdede fantastisk. En virkeligt dejlig træningsaften.

Ingen kommentarer: