søndag den 20. november 2016

Rallydysten - og Lille Bjørns debut i championklasse

Conni Hansen tog dette foto i hallen, jeg har ikke andre fra Rallydysten :-)

Sorø Hundevenner og Sydkystens Hundeskole havde i dag sammen arrangeret deres runde af Rallydysten, en for sjov konkurrence, som sætter fokus på konkurrencetræning i rally.

Vi havde booket Stestrup WorkingPaws i 4 timer og sponseret deltagelsen, så det var gratis for de 26 deltagende ekvipager.

Anita og jeg dømte, Amanda og jeg delte tidtager/sekretærtjans, Sorø Hundevenner havde sørget for foderpræmier til alle, slik og kager til menneskene og endog dommergaver! Det var superhyggeligt og fuldstændig som en rigtig konkurrence, hvilket også var meningen.

Jeg stillede i championklasse, hvor der var i alt tre ekvipager: Amanda & Osseau, som jeg dømte, og derefter Max og Lille Bjørn, som Anita dømte.

Amanda og Osseau er blevet virkeligt skarpe. Efter to flotte runder i Herning for to uger siden og en i Sorø sidste weekend var de igen på toppen og fik 94 point med en ommer og 3 x 1.

Jeg startede med Max, og selvom vi efterhånden regner hallen i Stestrup som lidt af en hjemmebane, så var han ikke rigtigt med. Der er nogle øvelser, hvor jeg bare skal have hans fokus mindst 95 % for at de lykkes første gang, ellers mister vi dem. Det skete i dag med springvand, dæk under gang og skift side foran, som vi alle tre måtte lave om. Så var der 5 x 1 for afstand/langsomme reaktioner og vi endte på 86 point.

Så kom turen til Lille Bjørn, som debuterede i championklasse. Det gjorde han ret godt!

Der er nogle ting han ikke kan: snur rundt fungerede heller ikke i dag (13 point) og springvand matte vi lave om (3 point), Han vil rigtigt gerne ind i plads positionen (højrehandling har vi trænet meget behersket) og der er nogle championskilte, som der skal arbejdes med. Men udover det nævnte var der kun 2 ommere og 6 x 1, så vi endte med 72 point.

Det er i øvrigt en fornøjelse at sidde med Anitas dommersedler. Vi havde aftalt, at vi ville udlevere dem i dag, så vi gjorde os begge umage for at være meget specifikke, når vi noterede fradrag. Og det skal jeg sandelig love for at Anita har været, det er bare så lækkert at kunne gennemgå banen med dommersedlerne ved siden af, og så kunne huske hvad der skete og hvad der blev trukket for. Det kan virkelig bruges til noget.

Vi var færdige lidt over 12, så Amanda, Anita og jeg benyttede lejligheden til at træne en halv times tid.

Nu er jeg gået i tænkeboks med Lille Bjørn. Det er 4½ år siden han blev DKRLCH. Siden har han været oppe 27 gange, var til DM 2014, i finalen i Jubilæumsprøven i år, til DM i år og i finalen i Årets Hund i år. Han bliver 10 år til marts, så hvis han skal gå championklasse er det tiden at gøre det nu.

Jeg vendte tanken med Anita, og nu er beslutningen vist nok taget. Det eneste jeg skal huske mig selv på, er at den indstilling jeg har, når jeg går på banen med ham i ekspertklasse, skal jeg bevare i championklasse, og bare vide, at det er meget mere vi ikke kan, og skal træne på.

Det bliver helt sikkert ikke kedeligt :-)

Ingen kommentarer: