torsdag den 17. november 2016

Engagement i topklasse


Jeg skal dømme rally Mästarklass ved Stockholm Hundmässa den 3. og 4. december 2016.

Mästarklass svarer til den danske Championklasse, og umiddelbart skulle det ikke være så svært at gå til. Men at skulle dømme næsten 50 svenske topekvipager begge dage er noget jeg selvfølgelig glæder mig til, men også en udfordring, der kan give lidt sved på panden.

For der er mange nuancer i skilte og regler, og jeg skal bare dømme topskarpt – dommersedlerne bliver udleveret til deltagerne, så jeg skal virkelig sætte mig ind i det hele.

I dag har jeg fået lagt sidste hånd på de to baner. Reglerne om banebygning er lidt lettere end de danske. I Mästarklass skal der være mindst 3 skilte fra Avancerad klass (ekspertklasse), mindst 5 fra Mästarklass (heraf skal ærespladsen indgå) og der skal være to spring. Ellers er der ingen begrænsninger på fx stationære eller højrehandlede skilte.

Så jeg har leget med skiltene og designet to baner, som jeg glæder mig til at dømme og forhåbentlig også er sjove og udfordrende for deltagerne.

Så springer jeg lige tilbage til den 13. juli 2016. Jeg fik en mail fra Kasper Larsson, Redaktør på magasinet Hunden, som jeg ikke kendte.

Han skrev ”I magasinet Hunden har vi ofte artikler, hvor vi portrætterer toneangivende personligheder inden for deres felt og arbejde med hunde. I den forbindelse talte jeg med Johanna Allanach til DKK’s udstilling i Vejen. Hun sagde, at hun bestemt synes at jeg skulle skrive en artikel om dig – så jeg ville høre dig, om du ville være klar på at stille op til et interview, enten personligt eller via telefonen?

Jeg svarede ja tak og det førte til et noget længere interview end jeg havde forestillet mig. Heldigvis sagde jeg foran pc’en, mens det fandt sted, for der blev spurgt ind til en masse indenfor min hundekarriere, som jeg bestemt ikke kunne huske i detaljer eller placere kronologisk. Masser af dejlige minder blev genoplivet, kan jeg roligt sige.

Stor var min overraskelse og glæde, da jeg modtog Kaspers udkast til artiklen til Hunden. Jeg svarede Ganske spontant: ”Jeg er vildt imponeret! Fantastisk, så meget du har fået med og sikken en struktur der er kommet på de mange informationer!!!

I processen blev jeg også bedt om at sende en masse fotos.

I dag kom så Hunden, jeg er nævnt på forsiden og artiklen om mig er den første i bladet og med overskriften ”Engagement i topklasse”. Jeg er glad, stolt og rørt over den store, flotte og flot opsatte artikel!

Når jeg læser om mit hundeliv i sammenhæng kan jeg godt se, at jeg har været involveret i meget på mange forskellige fronter, og fortsat er det. Men, når jeg går ind i noget, så vil jeg altså gerne gøre det ordentligt. Og det bliver også nørdet indimellem …

Kasper har beskrevet det, så jeg næsten ikke kan forstå, at han har kunnet få så meget struktur på et langt og omfattende og indimellem ganske kaotisk hundeliv.

Jeg takker mange gange og håber, at jeg kan være en del af den fantastiske hundeverden mange år endnu.

Ingen kommentarer: