tirsdag den 15. november 2016

Klare signaler


Aftenens træning hos Johanna var meget lærerig også på en overraskende front.

Amanda og jeg var på hold sammen, og det er altid godt, der kommer altid god feedback og jeg blev også skældt ud!

Første bane var en begynderbane, som vi først gennemførte højrehandlet, dernæst venstrehandlet og med den regel, at der før hvert skilt blev sagt ja eller nej. Hvis ja skulle man udføre skiltet, hvis nej skulle man udføre noget andet end det pågældende skilt (og ikke et andet, som forekom på banen). Det gik strygende, bortset fra at jeg udførte et skilt forkert begge gange – ja, jeg havde ikke læst ordentligt på det, og Amanda opdagede det.

Anden bane var en blandet ekspert/championbane, som jeg gennemførte først højrehandlet og så venstrehandlet. Banen lå mellem begynderbanen og det område, hvor Johanna havde den sidste gruppe, og jeg var ikke opmærksom på, at Max ikke synes det var fedt.

I anden runde ville han ikke ud til keglen, der stod nogen et stykke væk på den anden side. Men Amanda kommenterede det og derefter blev jeg skældt ud for ikke at belønne ham, da han endelig kom der ud. Det var også dårligt førerarbejde. Max gjorde det virkeligt godt, selv om han ikke var så vild med det område.

I sidste runde skulle vi arbejde med udvalgte øvelser hos Johanna. Skift side foran og bagved på lige linje. Springvand og tulipan på lige linje. Spin, rundt om fører, sidestep til højre og venstre.

Jeg fik så meget fokus på det at gå lige, så det lykkedes mig at begå samme fejl to gange (og flashback til samme fejl til en prøve): sidskift foran fra højre til venstre, hvor Max twister i stedet. Løsningen var simpel, jeg skulle lidt længere ned med håndtegnet, og føre hånden lidt roligere (fuldstændig som med Megan), så blev det knivskarpt.

Det samme i springvandet på begge sider, lidt længere ned og støtte ham med håndtegnet, så bliver det knivskarpt. I tulipanen, kom så den uventede læring. Jeg har simpelthen ikke tænkt over, at jeg bruger samme signal (skift) til skift side bagved og i tulipanen. Det var en nærliggende forklaring på at Max reagerede lidt tøvende i tulipanen. Ved i stedet at bruge hans navn (skal erstattes af noget andet), ned med hånden og plads/højre, kommer der nogle knivskarpe vendinger.

Det er lidt underligt, jeg har brugt skift-kommandoen meget længe og aldrig tænkt over at jeg brugte den til to vidt forskellige ting – det er svært at være hund indimellem …

Fed træning, masser af flot arbejde af Max, og nogle aha'er til mig. Tak til Johanna og Amanda!

Ingen kommentarer: