mandag den 14. november 2016

Tanker, træning og planer


Mandag morgen på Solrød Strand
 
I dag blev præmielisterne for Årets Hund finalerne offentliggjort. Der var som bekendt to dommere, der dømte prøverne, og pointene var gennemsnittet af de to dommeres bedømmelser.

Til ingens overraskelse (og slet ikke Kirstens) klarede Lille Bjørn sig bedst af vores hunde. Han fik 74 point og blev nr. 8 til prøven (og 8 sammenlagt). Max fik 53 point og blev nr. 10 (nr. 8 sammenlagt). Megan fik 3,5 point (!) og blev nr. 14 (nr. 13 sammenlagt).

Det er godt at pointene ikke betyder noget på dagen, kun placeringerne :-)

Inden jeg besluttede mig for at få et hal traume med Max tjekkede jeg lige performancejournalen. Vi har været oppe indendørs 10 gange i år og er kun IB’et i Herning og i går, så det tager vi på kontoen for afprøvning af nye steder at gå til prøve.

Rallykalenderen var efter prøverne i går blank, ikke én eneste prøve i kalenderen, det er meget længe siden, det sidst er sket. Men det blev der så lige lavet om på, som man kan se her. 10 rallyprøver fik jeg tilmeldt, Lille Bjørn og Max skal til Bornholm, Roskilde og Ølstykke. Alle prøver kvalificerer til DM og de to på Bornholm til Årets Hund, som jo er nogle af målene for 2017.

Megan skal helt sikkert ikke med til de prøver, men hvis hun er lige så frisk til februar, som hun er nu, kunne jeg da godt blive fristet til at tage hende med til vores egen dobbeltprøve 11. februar. Hun mangler et enkelt resultat for at kunne være med i championcuppen, hvor der er præmier til bedste spaniel og ældste hund ;-)

I dag indløste jeg første del af en dejlig fødselsdagsgave fra Anita: to timers træning sammen med hende og Osseau i hallen i Ringsted. Jeg havde Max med, og som altid kom vi vidt omkring i træningen og snakken.

Jeg fik arbejdet med HTM-programmet (det ”gamle”), det nye FS-program og de tre mål, som jeg har sat i forbindelse med Anjas FVF/HTM-nørdehold.

18. december bliver sidste gang jeg optræder med HTM’en i den nuværende form, men der er en masser detaljer jeg fortsat arbejder med, og jeg satser bestemt på at kunne vise et fantastisk program i Hangar 17!

FS-programmet er cirka et minut længere end det nuværende, og jeg har haft svært ved at få rigtig sammenhæng i den sidste del, så det blev flydende. Det kom der helt styr på i dag! Lige før slutningen i det nuværende nummer kommer Max ind foran mig osv. I stedet kommer der en sekvens hvor han følger stokken foran mig (så han har ryggen til mig), han vender og går i 8-taller mellem mine ben, laver pote touch af mine sko, går rundt om mig mens jeg går ned på knæ, high five og poter op på stok.

Jeg skal have arbejdet med timingen, men det bliver rigtigt godt, et godt flow i den første del af programmet og en mere rolig afslutning med tricks, vi har det rigtigt godt med. Jeg glæder mig meget til at arbejde videre med det.

Så var der de tre mål. Jeg arbejde med de to: bakning på højre side, og P4 (nu navngivet behind) og med fokus og tålmodighed (!!!) begynder der at ske noget …

På forunderlig vis kan jeg konstatere, mens jeg skriver dette, at tankerne, træningen og planerne går op i en højere enhed, og det er egentlig meget rart at vide!

Ingen kommentarer: