lørdag den 6. maj 2017

Skønt rallyarrangement hos Sorø Hundevenner

Skøn dommergave :-)

I dag var jeg inviteret til at dømme rallyprøver hos Sorø Hundevenner. Det er en kærkommen lejlighed til at skrive lidt om rallyprøver set fra dommersynsvinkel.

Susanne og Stine, som stod for rallyarrangementet, havde naturligvis inviteret mig i god tid. Vi har skrevet sammen om alt det praktiske, de har fået baner og ønsker til udstyr i god tid, vi har opstillet en tidsplan sammen, det hele har bare kørt uden problemer og i dag skulle det så afvikles.

Championbanen

Fin modtagelse, bane, telt og udstyr klar, så jeg kunne på ingen tid stille championbanen op, så allerede 8:20 var vi klar, selvom prøverne først startede kl. 9:00.

Hele prøven blev afviklet fuldstændig strømlinet, Stine stod for papirarbejdet, Susanne var tidtager, og Stines datter bistod med diverse praktik. Der var flotte rosetter til 1.-3. vinder, rosetter til dem, der fik titler, og rigtigt pæne præmier til alle.

Der var klar til præmieoverrækkelse ligeså snart jeg havde ombygget banen, så fra 9-14 fik vi afviklet en prøve med 48 ekvipager, og næsten på minuttet efter den aftalte tidsplan.

Jeg vil takke Susanne og Stine mange gange for deres kæmpearbejde med at få dette arrangement planlagt og gennemført, det er virkeligt imponerende og præcis et arrangement som gør, at rallysporten har et ualmindeligt godt ry. Og så vil jeg også takke for ulamindeligt dejligt selskab, for det var bare så hyggeligt at være dommer i dag, super god stemning, lækkert vejr og alt det administrative fungerede – Susanne og Stine har nok ikke ansvaret for vejret, men resten fortjener de en stor tak for også!

Jeg fik en fornem dommergave – der er nogen der har luret, hvad jeg kan lide  - og fik tigget mig til en af de fine lyserøde rosetter!

Alle deltagere fik feedback. Der var flere, som først fik spørgsmålet: Skal du ikke belønne din hund? Jeg giver ikke feedback, før det ser ud som om føreren har påskønnet hundens arbejde, og det var der altså nogen, der ikke var helt gode til … Belønningen er altid vigtigere end at få feedback i det splitsekund, man passerer målskiltet, ikke mindst ved et hyggeligt arrangement som i dag, hvor der intet tidspres var overhovedet.

Dagens baner kan i øvrigt findes her.

Jeg vil skrive lidt mere om championklassen. Det er altid noget særligt med denne klasse, og i dag var ikke en undtagelse – tværtimod er det helt sikkert en championklasse, som jeg vil huske meget længe. Der var 8 hunde og 5 førere: Ingrid (3 hunde), Gitte (2 hunde), Birgit, Margaretha og Amanda (1 hund hver). Resultaterne var 2 x IB, 1 x 87, 1x 96, 2 x 97 og 2 x 100. På det niveau skal man som dommer være ekstra meget på dupperne, for det er godt nok marginaler, der skiller.

Gitte med Willow og Paya var i en klasse for sig, med 2 x 100 og en tidsforskel på 0.13 sekunder tror jeg. Birgit og Chili fik 96 med en ommer og en berøring af kegle. Ingrid og Kelly samt Amanda og Osseau fik begge 97 point, begge havde en ommer og intet andet, og tidsforskellen var vist ret præcis 4 sekunder, til Amanda og Osseaus fordel.

Amanda og Osseau (foto: Anita Jakobsson)

Det er altid dejligt at uddele supercerter, men det var lige en tand ekstra dejligt at få lov at give det til Amanda og Osseau, som når de går bedst er superfantastiske. Og det var de i dag! Der var ingen lyd, der var ingen hoppen, det var bare smukt samarbejde – kæmpestort tillykke Amanda og Osseau med det andet supercert.!

Ingen kommentarer: