torsdag den 25. maj 2017

Turen går til Esbjerg

Torsdag morgen

Megan ville gerne have været med

Drengene lader op i solen

I dag gik turen til rallyprøver i Esbjerg, som kvalificerede både til DM og Årets Hund = meget populær prøve. Der var tilmeldt 81 deltagere, kun én dommer (Trine) og dermed en lang dag, startende med første banegennemgang kl. 9:30 og præmieoverrækkelse for de sidste to klasser kl. 18:15.

Jeg hentede Amanda og Osseau 11:30 i Benløse, havde naturligvis en fødselsdagsgave med til Osseau, som fylder 10 i dag, og så gik turen ellers til Esbjerg, hvor vi var fremme 14:30 – banegennemgang for champions anslået til kl. 16:00 i programmet, dvs. i god tid. Da der ydermere var næsten 40 minutters forsinkelse, var vi i rigtig god tid.

Som blev benyttet til masser af hundesnak, overvejelser om opvarmning osv.
Og en positive opringning fra dyrlægen: Der er bakterier i Megans urin, så der er antibiotikakur med start i morgen.

Karina får styr på banen

Der var to afbud i championklasse, så der var 11 i klassen, med Lille Bjørn som nr. 1, Osseau som nr. 4 og Max som nr. 8.

Der var rigtig god plads på banen, med fin afstand mellem kegler i spiral og slalom, og god afstand mellem skiltene. Det betød også en lang bane, med banetider på over 3 minutter, og Lille Bjørn kæmpede virkelig med den lange bane. Jeg havde hældt en halv flaske vand over ham inden vi skulle ind, for med omkring 20 grader var det lige i overkanten af, hvad han synes om.

Men han gik virkelig flot. Vi havde en ommer på skilt 5 (springvand). Skilt 8 (bakke væk) mistede vi. Skilt 12 twist til højre måtte vi lave om. Skilt 17 (rundt om fører) måtte vi også lave om, og så var der en 1’er. Netto 80 point og en meget tilfreds fører.

Amanda og Osseau var på som nr. 4, Susanne, Stine og jeg fulgte intenst med, jeg dømte med, og holdt vejret i hvert fald to gange. Osseau hang ved allerførste skilt, Amanda fik ham med, skilt 5 springvand, som nogle gange volder problemer, var fantastisk, og jeg trak vejret lidt lettere. Så kom dobbeltspring ro tilbagespring – første forsøg var noget rod, ommeren lige i skabet! – yes yes yes. Han endte med 1 x 3 og 5 x 1 = 92 point.

Max var fin under opvarmningen, men da vi var på vej ind i ringen røg halen rigtigt langt ind under ham, så vi havde en lidt usikker start. Da vi kom til springvandet, reagerede han ikke på min kommando, og i ommeren trak han væk fra dommer og skilt. Så havde vi et par fine øvelser. Bakke væk, han satte sig = tydeligt tegn på at alt ikke er ok. Jeg kunne ikke sende ham til kegle, men måtte stille ham. Og da jeg ikke kunne få ham til at tviste på højre side slog jeg over i for sjov, gik forbi de næste skilte, lavede en flot tysker og perfekt dobbeltspring, en tulipan og ud og lege med det nye pivekrebsedyr, som jeg købte i Årslev i lørdags, og introducerede i dag. Så Max fik bestemt en god oplevelse ud af det.

Amanda på podiet :-)

Præmieoverrækkelsen: Lille Bjørn 8. vinder og dermed det tredje tællende resultat til Årets Hund, og Osseau 3. vinder og nu en 4. plads til kvalifikation til Årets Hund.

Opdateret stilling til Årets Hund

Hjemturen var også smadderhyggelig, jeg kørte til vi var over Lillebæltsbroen, Amanda kørte resten af turen til Benløse. Vi aflagde fuld rapport til Anita, inden turen gik til Solrød og en meget tiltrængt øl og et par rejemadder.

Ingen kommentarer: