fredag den 4. maj 2018

Det er altid førerens skyld

En dårlig fører (foto og idé: Kirsten)


I dag skulle Lille Bjørn, Max og jeg for første gang til rallyprøve i Rødovre Brugshundeklub. Jeg havde tilmeldt, fordi der manglede et par hunde for at supercertet kom i spil, og da championklassen lå først og der var præmieoverrækkelse lige efter klassen var det perfekt.

Alt det ydre var perfekt. Rammerne er fantastiske, Amanda – som var dommeraspirant på dagen – havde sin bil lige ved prøveområdet, så jeg kunne have hundene i hendes bure under banegennemgangen. Jeg kunne ikke forlange det bedre.

Annette var dommer. En bane som ikke var helt efter min smag (læs: Lille Bjørns). Jeg mener der var 14 sitter, men bestemt en ok bane.

Det gik ikke særlig godt. Begge hundene blev IB’et på hver deres måde.

Lille Bjørn, som var oppe som nr. 2 ud af 7, blev IB’et på point. Starten gik fint, men efter skilt 4 gik han i total snus (løbsk tæve?), og jeg måtte give en del kommandoer for at få ham med – jeg tænkte at han kunne finde på at lette ben …

Så kom der en fin passage igen, med lidt skævheder og langsomme reaktioner. Fremsending til kegle, han kom ikke helt ud, men havde bagbenene inden for 1 m radius vurderede jeg (det mente dommeren ikke), og ville ikke bakke væk fra mig.

En ikke alt for god banegennemgang, men mentalt ok under ikke helt nemme vilkår. Jeg blev pissesur, for at sige det rent ud, under tilbagemeldingen, fordi jeg synes det var helt unfair med en 10’er for keglen, men for hulen, det betød jo ikke noget.

Der var god tid til at varme Max op – han skulle op som den sidste i klassen - og han var ikke helt tryg ved området kunne jeg godt mærke, men ikke værre end jeg kan mindes i nyere tid. Han forlod banen inden startskiltet, ud og hilse på en ved ringside. Vi gik i gang og han forlod banen, ud til en anden, tisse. Jeg gik skilt 3 med line på, men Max ville intet, så jeg forlod banen i meget lidt tilfreds tilstand. Max var klar til at blive pensioneret for evigt.

Hvad skete der?

Banen var bare for svær for Lille Bjørn. Sitter i det omgang er ikke lige ham, og bla. bla. bla. Han er ikke blevet IB’et siden 24.9.2017 i Ballerup, det var også hos Annette, måske er hendes baner bare ikke noget for ham?

Max? Jeg aner det ikke. Vi skal et halvt år tilbage for at finde en prøve, hvor han har forladt banen. Men det var altså for svært i dag, og det kunne jeg ikke lige håndtere.

Heldigvis fulgtes jeg med Bettina til og fra parkeringspladsen, og specielt til sidst var det dejligt at kunne få talt det hele igennem. Det var ikke vinden, solen, underlaget, omgivelserne, dommeren, banen eller noget andet, der var problemet, det var føreren.

Lille Bjørn var ikke klar til at gå den bane, og Max var ikke klar til at gå på det areal. Føreren må træne at de kan håndtere det, eller vælge andre steder at gå til prøve.

Simple but not easy.

Ingen kommentarer: