tirsdag den 1. maj 2018

To dygtige hunde og en dygtig fører


De kommende måneder har Anita og jeg fast booket hallen i Viby tirsdag 16-18. Det passer mig rigtigt godt at have en fast ugentlig selvtræning, hvor jeg har fokus på HTM.

Med Lille Bjørn havde jeg i dag fokus på en ny sekvens P5-P10-P5. Jeg havde naturligvis Lille Bjørns blogindlæg fra forleden helt frisk i erindringen, og hold da op hvor vi fik et flot flow i første overgang. Den anden skal der arbejdes mere med. Jeg træner denne og et par andre overgange i løbet af den kommende uge, og næste tirsdag går jeg det fulde nummer til musik med de nye overgange. Det bliver generalprøven på 12. maj, hvor vi skal op til HTM-prøven i Roskilde.

Med Max gik jeg programmet i brudstykker uden musik. Fokus på at få overgangene på plads og skarpe. Der er nogle af positionerne, hvor jeg tydeligt kan mærke og se, at min kommandoer ikke er præcise nok, så Max’ kommer i tvivl og tilbyder anden adfærd. Så jeg skal også have fokus på at holde positionerne i længere stræk, med flere forstyrrelser.

Anita fortalte mig om en øvelse de havde haft i går hos Anja, hvor de skulle gå deres programmer til noget anden musik, og have fokus på kropsholdning og hævet hoved. Det prøvede jeg til Anitas musik, og ja, det giver en helt anden følelse, når jeg bare skal udføre programmet, uden at skulle tænke på at time noget til musikken, meget mere afslappet holdning, og Max var helt med.

Begge hundene var superdygtige og hvordan havde jeg det? Jeg havde ikke en superfølelse. Lidt ligeglad. Jeg burde have været meget mere begejstret for hundenes fokus på præcision. Jeg skal huske at være helt bevidst om min sindsstemning inden næste træning. Det er så nemt, når næste stop efter Viby ar Mosede Fort og Nose Work træning med Lille Bjørn. Jeg kunne mærke, at jeg havde det meget bedre mentalt (det fokuserede jeg også på på køreturen), og Lille Bjørn var en total stjerne.

Vi startede med at søge langs de metalrør, som ses på billedet. 4 kilder, hvor vi hurtigt fandt de 3, arbejdede for at finde det sidste, indtil jeg fandt ud af at jeg havde misforstået søgeområdet. Da jeg tog den sidste del med fandt Lulle Bjørn det sidste uden problemer. Tydelige markeringer og tydelig læsning af markeringerne.

Næste søg var omkring toiletbygningen med to kilder. Vi startede midt ud for den ene langside. Max valgte at gå til venstre, og lavede hurtigt en korrekt markering. Vi fortsatte langs den korte side, lige om hjørnet til den anden langside slog han lidt ud, jeg fik ham tilbage igen – så intet blev sprunget over - der kom lige efter en halvmarkering, som jeg ignorerede, og så en rigtig, som jeg markerede som fundet – korrekt! Rigtigt godt førerarbejde.

Der var tre søg med to kilder hver, to kanoner og en container. Det eneste, der drillede, var det ene ved den ene kanon. Kilden var under et metalstykke lidt over jorden, og Lille Bjørn stillede sig naturligt på det og kunne dermed ikke fange færten, han kredsede rundt og jeg markerede for en halvmarkering, som ikke var korrekt (den eneste forkerte i denne runde). Alle andre var fine, og de sidste på containerne superskarpe.

Vi sluttede som altid med en hurtig evalueringsrunde, hvad var det bedste i runden, og mit kom bare direkte: Mit eget førerarbejde! Jeg læste det Lille Bjørn supergodt, ignorerede nogle markeringer, som jeg tidligere kunne have fundet på at markere på. Lille Bjørn var naturligvis også supersej, det var virkelig en skøn afslutningen på træningen.

Ingen kommentarer: