lørdag den 28. april 2018

Masser af rally, jubilæer og Lille Bjørns første blogindlæg

Juniorklasse 27. april 2018. Mathilde og Lille Bjørn (foto: Mette)

Fredag og lørdag har i udpræget grad handlet om rally. Fredag var Anita og jeg hos Zakkai Hundecenter i Odder til et som sædvanligt veltilrettelagt arrangement med dobbeltprøver. Mit eneste kritikpunkt var mine egne baner, som simpelthen tog for lang tid at gennemføre (dobbeltslalom og to spiraler tager tid) 😊

Efter at jeg havde opstillet min begynder-/juniorbane var fokus på hundene, så de var begge varmet op som planlagt inden vi skulle op som nr. 1 og 4 af 8 på Anitas championbane.

Max startede og igen igen var han i total snus og dæmp inden vi kom rigtigt i gang … Første skilt, det stationære skift side bagved, måtte vi lave om, fordi han ikke ville flytte sig første gang. Vi fik arbejdet os igennem, jeg havde en nogenlunde ok fornemmelse, men ikke den rigtigt fede. Han havde det ikke rigtigt godt på banen. 85 point og 4. vinder.

Lille Bjørn startede som nr. 4, og var noget mere med, og gik egentlig ganske pænt. Har virkede lidt påvirket af varmen, men bortset fra en 13’er i springvand var der ikke så meget at sige til hans performance. Vi endte med 78 point og 7. vinder. Jeg havde aftalt med Mette og Mathilde, at de tog sig af hundene derefter, og de havde det supergodt hele dagen.

Mathilde skulle op med Boogey, Max og Lille Bjørn i juniorklasse hos Anita i den rækkefølge, men placeret mellem begynderekvipagerne, så der var tid til opvarmning.

Juniorklasse 27. april 2018. Mathilde og Max (foto: Mette)

Max var oppe, mens jeg gjorde en bane klar, og jeg opdagede det tilfældigt og fulgte med i den sidste halvdel, og har set videoen bagefter. Det var superflot førerarbejde af Mathilde, og jeg fik rigtigt mange kommentarer om, at jeg kunne lære noget at hendes håndtering af Max (og siden Lille Bjørn) 😉 Med Max fik hun 92 point og blev 3. vinder.

Jeg fik set det meste af banegennemgangen med Lille Bjørn og det var vidunderligt. Det bekræftes af videoen. Supergod kontakt og de er altså som skabt for hinanden, Mathilde og Lille Bjørn. 99 point og 1. vinder. Hun er da bare alt for sej.

Jeg har naturligvis nørdet lidt. Lille Bjørn debuterede i rally den 27. april 2008, så han fejrede 10-års jubilæum som rallyhund i går. Prøven med Mathilde var hans officielle rallyprøve nr. 100. 99 point var en tangering af hans bedste resultat (12. juni 2010 i begynderklasse). Hans 1. vinder placering var den første nogensinde! Så det var et jubilæum med manér, takket være Mathilde 😊

Jeg var hjemme lidt over 21, efter godt 13 timer hjemmefra. Anita og jeg talte om det på vejen hjem, og var rørende enige om, at selvom det er hårdt med sådan en dag, så ville vi bare ikke undvære sådanne oplevelser. Det er dejligt at bruge en dag blandt entusiastiske hundemennesker og opleve så meget glæde og positivitet og mange flotte hundepræstationer. Jeg glemmer ikke den Ekspertklasse, med to samojeder som nr. 1 og 2 begge med 100 point og en IF som nr. 3 med 99 point.

I dag gik turen til Hestehovedet i Nakskov, og det blev også en dejlig oplevelse. Flot vejr, fine omgivelser, en veltilrettelagt prøve og nogle gode baner. Vi var kun 6 i championklasse, det kunne have været et rallyhold hos Johanna: Signe & Sitka, Berith & Thea, Amanda & Osseau/Dumle og mig & Lille Bjørn/Max.

Jeg havde talt med Anita om et ændret opvarmnings-setup, så efter den ”normale” opvarmning, herunder leg med Max, var vi klar til opstilling, hvor jeg bad om at få Lille Bjørn på som nr. 1, og Max som nr. 5. Så jeg kunne gøre Lille Bjørn klar og efter banen bytte hunde og få Max op i gear.

Lille Bjørn var rigtigt fint på. Der var lidt snus og der var lidt langsomme reaktioner – der var lidt for mange sitter efter hans smag – men der var ingen ommere, og vi endte med 7x1 i fradrag. 93 point rakte til en 2. vinder.

Max var overordentlig distraheret af underlaget. Der havde været en højløbsk tæve sidst i ekspertklasse, men alligevel …. Her kan jeg virkelig sige at vi fik kæmpet os igennem. Jeg mener, der var en ommer og 10x1. Jeg kunne næsten ikke få ham til at lægge sig i feltet, og han var meget flagrende og snusende. 13 point i fradrag resulterede i 87 point og 4. vinder på dagen.

Dagens 2. og 4. vinder (foto: Amanda)

De sidste deltagere belønnede sig selv med is mv. ved den nærliggende iskiosk.

Belønning af fører. Hundene fik noget til sidst :-) (foto: Anita)

Og så overlader jeg ordet til Lille Bjørn!

* * *

Tak far, fordi jeg endelig får lov til at skrive et blogindlæg!

Du skrev i torsdags ”jeg håber han kan fatte sig i korthed, for der er da ikke så lidt at skrive om 😊”. Jeg vil godt have lov at skrive, at jeg bestemt ikke praler med alle mine flotte resultater til udstilling, lydighed, rally og HTM, og sikkert også Nose Work, hvis jeg får lov, det gør du! Men det vender jeg tilbage til …

Først vil jeg skrive, at jeg også savner Megan. Jeg véd godt, du har valgt ikke at skrive om det, men jeg kan godt se, at du af og til kigger i gamle blogindlæg om hende, og får tårer i øjnene. Hun var god til alt muligt herhjemme, og hun sørgede for at der var ro, selvom jeg indimellem troede, at jeg skulle bestemme. Max og jeg har fundet sammen på en anden måde efter at hun ikke er her mere, og det fungerer fint synes jeg, og det véd jeg du også gør.

Megan var også meget lærenem, og den første hund du trænede med for alvor i LP og rally.

Du har også skrevet meget direkte, at jeg kom i klemme mellem hende og Max, fordi du ikke rigtigt tog mig alvorligt. Det har du gjort de sidste 3 år, og det er jeg glad for, at du endelig fandt ud af.

Det kan godt være, at mor synes jeg er hendes hund, men det passer altså ikke. Det jeg allerhelst vil, er at være sammen med dig og træne og være til konkurrencer, for jeg véd, at hvis jeg gør som du beder mig om, så får jeg en masse godbidder og leg, og det er altså det bedste i verden!

Du har skrevet meget om den nedsmeltning, men du har aldrig talt med mig om den. Jeg havde tilgivet dig allerede da vi legede bagefter. Jeg véd, du var et kæmpefjols og slet ikke, som du plejede at være, men det vidste du jo godt, og nu er du jo den gode far næsten hele tiden!

Det er snart 10 år siden du skrev dit første blogindlæg When Pigs Fly!, det var pga. mig! Kan du huske vores første rallyprøver, hvor jeg måtte fortælle dig, at du slet ikke var færdig med at træne mig til konkurrence? Du kunne læse om, hvordan man skulle træne mod konkurrencer bl.a. i den bog og en masse andre bøger, du har læst, og du har været på en masse kurser, hvor du har arbejdet med det samme.

Jeg véd, at du véd præcis, hvordan du kan få mig til at gøre det rigtige hver eneste gang. Men du skal bare huske, at det er mange ting du forventer af mig. En masse øvelser i rally, en masse positioner og overgange i HTM, at snuse alle mulige mærkelige steder i Nose Work, og du er altså nødt til at være helt koncentreret hver eneste gang, så du kan fortælle mig præcis hvad jeg skal gøre, og helst inden jeg skal gøre det.

Jeg véd godt, du har noget du kalder sekvenser, og som du tror jeg bare kan huske. Men du bruger altså nogle af sekvenserne i forskellige sammenhænge, og nogle dele af dem forskellige steder, og det kan jeg ikke finde ud af, hvis du ikke fortæller mig det! En masse af det, du kalder 1’ere i rally er fordi du ikke er præcis, det er altså ikke min skyld.

Jeg véd, det har givet dig en masse at tænke over, at Mathilde er begyndt at gå med både mig og Max i rally. Jeg har læst det du skrev ovenfor om, at det er første gang, jeg har vundet en rallyprøve.

Du kan lære en masse af Mathilde. Hun varmer mig ordentlig op med rigtigt gode godbidder, hun sørger for at jeg holder øje med hende hele tiden på banen, og hun hjælper mig hele tiden. Hun bliver aldrig sur – jeg véd du siger, at det gør du ikke længere, men engang imellem kan jeg altså godt mærke, at du bliver lidt irriteret – og det er dejligt at gå med hende.

Jeg ved godt, du er meget stolt af, at hun skal til DM med os, men véd du hvad – ja, det véd jeg, du gør – så er jeg ligeglad med, hvad du kalder prøven. Jeg vil gøre alt for dig, hvis du træner mig ordentligt og jeg får noget godt for det.

Der er en masse fine ord for det fra dine kurser og bøger, men det er altså ikke så indviklet.

Jeg synes, det er rigtigt spændende når vi er i Jylland med Anita eller Amanda. Ja ikke selve køreturen, den er kedelig, og jeg sover helst, men når I taler om mig, så lytter jeg. I går på vejen hjem fortalte du Anita, hvordan du havde trænet P10 med mig, og hvor hurtigt jeg havde lært den. Ja, det er da rigtigt sjovt, at jeg lærer de ting du træner med mig!!! Nu må du virkelig tage dig sammen: Hvis du vil have flere positioner i HTM, så træn dem med mig, og så får du dem. Så er det altså ikke sværere. PS: Jeg synes i øvrigt Paddington-musikken passer rigtigt godt til mig 😊

Nu blev det alligevel et meget længere indlæg, end jeg havde tænkt … men det jeg ville sige er, at du kan regne 100 % med mig. Du kan kalde det rally, HTM, Nose Work, jeg er frisk på det hele, bare jeg har min glade far med mig, som ikke fedter med at belønne mig.

Jeg skal også hilse fra Max, han synes altså det er svært at være alle de nye steder med alle de nye dufte. Tænk tilbage til da jeg var ung, og du oplevede præcis det samme. Hav tålmodighed med Max, han elsker dig og han skal nok gøre hvad han kan, det er bare tit rigtigt svært, specielt hvis du bliver sur på ham.

Jeg er helt klar, så hvis du satser på mig til rally, HTM og Nose Work indtil Max er helt klar, så er du ikke dårligt kørende 😊

Ingen kommentarer: