søndag den 13. maj 2018

Lille Bjørn klar til Årets Hund i rally

Foto: Helle Larssen

Jeg bliver nødt til at dvæle ved den fantastiske HTM-prøve i går. Da jeg tidligere på måneden skrev om de 27 prøver hundene er tilmeldt i maj, skrev jeg ikke, hvilke der betød mest. Jeg plejer altid at sige at den næste er den vigtigste. Det er den jo også i nuet. Men i lidt større perspektiv er der selvfølgelig forskel på prøverne. Min allervigtigste prøve i denne måned var helt klart Lille Bjørns HTM2 i går.

Foto: Helle Larssen

Alt hvad jeg arbejder med med Lille Bjørn – rally, Nose Work og HTM – giver mig stor glæde. Han er så sej og knokler løs for mig, selvom jeg ikke altid støtter ham optimalt. De oplevelser vi har haft sammen på indtil nu 6 HTM-prøver har bare været fantastiske. Efter hver prøve føler jeg, at det er det bedste vi har præsteret, og det er ærligt talt en meget meget lækker følelse.

Foto: Helle Larssen

I forhold til vores debut i HTM2 den 7. april havde jeg i går introduceret 2 nye positioner med tilhørende overgange, og selvom det er tydeligt, at de ikke er så skarpe som de ”gamle” positioner, så er de alligevel ret gode, og jeg synes vi har skabt et fedt nummer. Vi fortsætter med Dengang da jeg var lille, og parallelt skal jeg til at opbygge et HTM3-nummer til Paddington, for selvfølgelig håber jeg at kunne gå i klasse 3 med Lille Bjørn 😊

Jeg fik tre skønne fotos fra i går taget af Helle Larssen, tak for dem, de er fantastiske!

I dag gik turen igen til Roskilde, hvor jeg skulle være prøveleder for rallyprøverne. Jeg skulle op med begge hunde i championklasse hos Conni, og Mathilde skulle op med dem begge i Juniorklasse hos Anita.

Jeg var først oppe med Lille Bjørn, han gik fint, selvom højrebakning ikke er vores favorit (skilt 2-4 var bakke 1, bakke 2 og bakke 3 skridt på højre side). Vi mistede bakke 3 skridt, havde to ommere og to 1’ere. Netto 82 point som ikke rakte til top 10 (dvs. ingen point til Årets Hund).

Max havde jeg valgt en ny strategi for. Efter en beskeden opvarmning, sad jeg simpelthen med ham i teltet til foregående ekvipage gik ud. Vi gik på banen i P9, twistede ud i plads, jeg gav starttegn, og Max strøg ind til hunden, som gik øvet klasse i naboringen ☹ Jeg hentede ham tilbage, og vi gik banen, med lidt fysisk kontakt og lidt sammenbidthed. Det er noget skrammel med ham, og jeg går igen igen i tænkeboks vedrørende hans fremtid som konkurrencehund.

Begge hundene var derefter i teltet, det var ret varmt, og naturligvis var de trætte efter nogle hårde dage.

Amanda står med Lille Bjørns 3.v. roset :-)

Mathilde var først oppe med Boogie (som blev anden vinder med 98 point slået på tid af Kimmie og Vupti). Derefter hentede hun og Amanda Max, og Mathilde kæmpede bravt med at varme ham op og få ham gennem banen. Hun endte med at tage fat i ham, for at få lidt kontakt, og de blev IB’et.

Til gengæld gik hun så igen superflot med Lille Bjørn, han rejste sig fra en dæk, som hun valgte ikke at lave om, og mistede derudover kun 2 x1, netto 88 point og 3. vinder. Dermed har Lille Bjørn to kvalificerende resultater til Årets Hund, og Mathilde er kvalificeret med tre hunde til både DM og Årets Hund. Super imponerende arbejdet af Mathilde, som i dag også havde familien blandt tilskuerne!

Der var 6 ekvipager i Juniorklasse, og det er altså imponerende at se, hvor godt de unge mennesker arbejder med hundene. Det er ikke nemt at gå med hundene på Dyrskuepladsen, men det er en fornøjelse at se, hvor godt hundene bliver støttet, og jeg kan endnu engang konstatere, at Mathilde får bedre fokus fra mine hunde end jeg selv gør …

Den kommende uge ser mere fredsommelig ud end denne, heldigvis. Nose Work træning tirsdag, HTM-kursus hos Anja torsdag og så en dobbelt HTM-prøve i Sverige med begge hundene søndag sammen med Liv. Der skal jeg debutere med Max’ og mit nye HTM3-nummer, spændende!

Ingen kommentarer: