torsdag den 18. juli 2019

Balance eller You can't always get what you want


No, you can't always get what you want
You can't always get what you want
You can't always get what you want
But if you try sometime you find
You get what you need
(Mick Jagger & Keith Richards)

I forbindelse med mit stressforløb, diabetes 2 og livsstilsomlægning læste jeg lidt om forskellige mål for, om kroppen er i balance. For at gøre en lang historie kort, så mener jeg, at vi her i huset lever ganske sundt og afbalanceret. Når vi ”synder” (et ord, som jeg bestemt ikke bryder mig om), er det måske et brud på nogen regler, men det bidrager til gengæld til den mentale balance – det skal være sjovt at leve, og hvis det ikke er det, kan det være lige meget.

Jeg skal ikke gøre mig selv bedre end andre, men for mig er jeg naturligvis centrum, og hvis ikke jeg skulle interesse mig for, hvordan jeg selv fungerer, hvem skulle så?

Diverse mentale teknikker (bl.a. fra With Winning in Mind), krydret med kendskab til forskellige mennesketyper og håndtering af dem (senest fra Omgivet af idioter) har givet spændende indsigt og nogle interessante oplevelser arbejdsmæssigt og privat.

Jeg har været til nogle møder, hvor jeg ud fra en ret præcis identifikation af de øvrige deltageres profil, kunne skabe et væsentligt bedre grundlag for en afbalanceret løsning. Jeg var en del af møderne, men indimellem oplevede jeg, at jeg iagttog mødet udefra, og coachede mig selv.

Indimellem kan jeg godt mærke, at jeg falder i huller, og tænker forkerte tanker. Jeg prøver med pyt, men det er ikke nok til at få tankerne væk, hvis jeg bliver reelt skuffet. Jeg tror, det har noget at gøre med manglende balance, at give uden at få noget igen – ikke fordi det hele skal stemme på millimeter, men hvis balancen bliver for skæv, så er det ikke sjovt længere. At give og give uden at få bare lidt igen, så er det ikke sjovt længere, og det er der kun én, der kan gøre noget ved.

Jeg har ikke ferie, der er stille arbejdsmæssigt og det resulterede i ovenstående skønne mailbox i formiddags. Det giver en god følelse. Min private mailbox ser ligesådan ud 😊

Nåh ja, jeg fik en rigtig fed mail i morges, for en virkelig sej præstation, den blev jeg vildt glad for!

Ingen kommentarer: