tirsdag den 9. juli 2019

Forrygende Nose Work afslutning


Sidste runde af Nose Work holdet hos Merete var en af de bedste træninger nogensinde. Efter sidste uges ikke helt vellykkede træning pga. løbsk tæve, var Max tilbage i absolut topform, og satte ikke en pote eller snude forkert. Hans fører manglede den allersidste skarphed, men gjorde det nu også ret godt 😊


Det foregik i Solrød Centret.

Der var 18-20 kilder omkring bassinet ved rådhuset, 5 ved bassinet foran indgangen til gymnasium/bibliotek, 4 på broen ved Mellemvang, 4 langs en af stierne mellem Texas Sports Café og Mosevej og 4 ved biblioteket, hvor Merete var med.

At sige at Max arbejdede flot ville være en underdrivelse af de store, han arbejdede eminent. Vi startede med de 4 ved broen, det ene høje drillede lidt, men vi fandt det.


Så de 4 ved stien, der blev arbejdet fint, og alle blev fundet.

Kilde på gren i vandet

Find kilden

Så kun turen omkring det store bassin. Det var bare starte et sted og så klø på. Der blev markeret mellem sten, op ad træer, på dæksler, på en gren i vandet, på et stykke plastic i vandet. Jeg talte 18 fund i alt, og det må have været tæt på alle. Flere kilder lå tæt, og det var slet ikke noget problem!
 
Det lille bassin, det var lidt drilsk, enten skulle Max læne sig meget langt frem, eller stille sig i bassinet, og de to kilder langs bassinkanten blev markeret på de to måder. Så var der et mellem fliserne, og et højt. Jeg mente, at der var et femte højt, og synes bestemt jeg hjalp Max. Desværre havde jeg glemt, at Merete havde vist, hvor det var, så jeg havde faktisk ført Max væk fra den rette kilde ☹

Vi holdt en pause, 30 fund på under 30 minutter, det kræver sin fører – Max var dog helt klar til at gå i gang hos Merete. Han arbejdede superfint, og både langs bygningen lidt fra biblioteket og langs muren til biblioteket (2 kilder hvert sted), fandt han kilderne på meget fin vis. Jeg fik trukket mig pænt tilbage, bortset fra et enkelt sted, uden at jeg fik forstyrret hans søg af den grund.

Jeg kunne ikke forestille mig en bedre afslutning på denne runde af Nose Work træningen, og nogen større bekræftelse af, at vi bare skal arbejde videre med denne disciplin. Én ting er, at jeg synes det er fascinerede at arbejde med den, men det er så åbenlyst, at Max er i sit es, når han arbejder med næsen. Vi glæder os til mere træning efter sommerferien, flere konkurrencer og til at udvikle os sammen i Nose Work.

Tak til Merete for fed træning!

Ingen kommentarer: