lørdag den 13. juli 2019

Status – om livet, arbejdet, hundene, rally og Idioterne

Lille Bjørn (foto: Grafiko.dk)

2019 har været et usædvanligt spændende og udviklende år for mig, så i dag har jeg fået lyst til at gøre status på forskellige fronter. Jeg har flere gange brugt citatet ”Har du det liv, du gerne vil have?”, bl.a. i dette indlæg, og det er et rigtigt godt spørgsmål.

Vægten de sidste 3 måneder - meget stabil :-)

Det, der først og fremmest har gjort året til noget særligt, har været den positive udvikling af Kirstens og mit helbred. Vi er begge i supergod form. Jeg er gennem en livsstilsomlægning - kostomlægning, motion og fitnesstræning – kommet ud af farezonen i forhold til Diabetes 2, og mit vægttab har jeg fastholdt. Jeg reducerede vægten fra 88,9 til 76, 9 og de sidste tre måneder har den svinget pænt omkring 77,7 kg.

Aftensmaden

Og supervinen

Og som læsere af mine Facebook-opslag og min blog kan se, er det bestemt ikke, fordi jeg lever asketisk 😊

Kirsten har haft noget med hjertet, men er heldigvis også frikendt for noget alvorligt, og alt i alt må vi konstatere at vi er ret fitte. Og det er fedt!!!

Arbejdsmæssigt er det ikke lykkedes at få en seniorordning, og jeg kunne ønske mig en rigtigt spændende projekt at slutte min professionelle karriere med, og jeg har bestemt ikke opgivet håbet.

På hundefronten er der sket usædvanligt meget.

Lille Bjørn er blevet pensioneret. Hans døvhed har gjort, at rally helt blev droppet, og han sluttede sin officielle HTM-karriere med at vinde seniorklasse 17.2 og 6.4. Nose Work har jeg overvejet at genoptage, men det er svært rigtigt at få det prioriteret.

Mathilde skal gå med ham til DM i rally og Årets Hund i rally, og det glæder jeg mig vildt til at følge, det er en flot måde at slutte en lang og flot karriere i konkurrenceringen på. Vi har nået langt mere end jeg kunne have drømt om, og vi har så mange dejlige minder sammen.

Fra morgenturen

Max’ og mit samarbejde er blomstret i år. Jeg kan starte med FS, hvor han bestod en FS1 17.2 og sin debut i FS2 6.4. Som man kan læse i mit blogindlæg i går, bliver prøven på Samsø 19.10 for sjov (med belønning i ringen), og vores afsked med hundedans i denne omgang. Over 4 år har Max og jeg været til over 50 prøver, herunder været på landsholdet i 6+ med Louise og Billie. En masse fede oplevelser, og også en erkendelse af – med 11 x ikke bestået i HTM3 – at der er andre discipliner, hvor vi har det sjovere sammen.

I Nose Work er der sket en dramatisk udvikling, og efter en fantastisk prøve den 19. 4, hvor vi fik NW1-titlen, havde vi en skøn debut i klasse 2 den 29.6, hvor vi fandt 7 ud af 8 kilder. Det er en disciplin, som vi helt sikkert arbejder videre med.

Endelig er der rally. Der var en masse dårlige minder fra 2018 pga. min egen adfærd, og de blev udvisket ét efter ét. 17 gange championklasse i år, med bl.a. en fantastisk dobbeltprøve 9.2, hvor Max fik supercert. nr. 2 og 3 og blev DKRSCH, og en dobbeltprøve hos Islandsk Fårehundeklub 1.6, hvor det gik forrygende.

Fra eftermiddagsturen

Rally er vores fokusområde og jeg glæder mig til at udvikle vores samarbejde i den disciplin yderligere.

På den organisatoriske side har rally fyldt ekstremt meget. Der er de nordiske mesterskaber til oktober, kvalifikationsprøver, og hele forløbet med at få regler og bedømmelser på plads. På den danske front har været de nye skilte og nu arbejdet med at få aftalt ensartede øvelsesbeskrivelser og øvelser med DcH. Og det fortsatte arbejde med at få bedømmelserne gjort ensartede.

I en ellers stille sommerperiode kan jeg bare konstatere at der har været et møde i mandags og er møder mandag og tirsdag om Rally, så der sker bestemt noget hele tiden på den front.

Så er der det med idioterne. Amanda skrev forleden til mig ”jeg er lige nu i gang med at høre en bog der hedder “omgivet af idioter” den handler om personligheder, mennesketyper og kommunikation, jeg tror du ville finde interessant”. Det skal jeg love for! Jeg lånte den i dag, og har slugt de første 8 kapitler, og får læst hele bogen inden weekenden er omme.

Dagens bog

Amanda kender mig meget godt – jeg har vist nævnt det tidligere – bl.a. i kraft af at vi har undervist meget sammen og har arbejdet sammen med bl.a. danske rallyskilte og øvelsesbeskrivelser og ditto nordiske. Hun har haft nogle skræmmende præcise iagttagelser af min adfærd i nogle sammenhænge, i forhold til personer som minder om mig selv. Og ”Omgivet af idioter” har allerede nu givet mig en del input til, hvad jeg skal være opmærksom på, når jeg møder ”mig selv”.

Jeg skal da også lige nævne, at Anja fik Paul 100 % på banen, og at jeg mentalt har rykket mig ekstremt meget i år.

Så konklusion: Det har været et fantastisk 2019 indtil nu, og jeg glæder mig meget til fortsættelsen 😊

Ingen kommentarer: