tirsdag den 30. juli 2019

Max fokus


 
Den 12. juni 1993 blev vores gravhund Rasmine udstillet i Hillerød. Det var vores første møde med udstillingsverdenen.

26. september 1993 var vi med Trine, også gravhund, til vores første gravprøve.

Vi blev først rigtigt grebet af det med udstillinger og prøver da Emmy, vores første border terrier, kom til i 1995. Det blev rigtigt spændende og sjovt, for hun var en fin udstillingshund og en fantastisk gravhund, og med hende fik vi vores første to championtitler: DKCH den 21. september 1996 og DKJCH(G) den 17. april 1999.

Siden skete der en masse.

Med 10 hunde er det indtil videre blevet til 830 udstillinger og prøver. Prøverne fordelt på dressur, gravprøve, LP, rally, færdighedsprøver, 6+, seniorklasse (HTM), Freestyle, HTM og Nose Work.

Lille Bjørn skal stadig skal gå nogle rallyprøver med Mathilde i juniorklasse, men er ellers pensioneret. Eller så ikke helt, for han er da tilmeldt et Nose Work hold hos Merete, han er ret skarp til det, og hvem ved, måske kan det medføre en prøve eller to …

Så er der Max, som er den hund jeg træner og konkurrerer med for alvor 😊

Jeg må indrømme, at jeg blev noget overrasket over at se tallene. 292 af de 830 udstillinger og prøver, 35 %, står han for.

Han har været den absolut mest alsidige hund, vi har haft.

I LP har han opnået LP1 og LP2, Danmarksmester i LP1 i DTK 2012 og Danmarksmester i LP3 i DTK 2013.

I Rally, med 202 prøver, er han blevet RBM, Danmarksmester i rally begynder i DTK 2012, RJM og ÅH2 i juniorklasse i 2018 med Mathilde som fører, RØM, Årets rally øvet terrier i DTK 2012, DKRLCH, ÅH2 i ekspertklasse i 2015, DKRSCH, RLD-N (SE) samt RLD-F (SE).

Han har bestået titelprøven og opnået HTMF. Han har optrådt i 6+ med Billie og været på landsholdet til NM. Han har gået Freestyle og fået FS1 og HTM og opnået HTM1 og HTM2.

Endelige Nose Work, hvor han har fået NW1.

292 i alt, det er én hver 10. dag i de godt 8 år han har levet.

Vi har et kæmpepotentiale, som vi arbejder med at realisere, og det indebærer bl.a. masser af motivationstræning, noget mindre præcisionstræning og noget mere fokus konkurrencemæssigt. Oversigten over de sidste 3 år viser tendensen:


HTM-verdenen har Max og jeg taget afsked med – vi sluttede med at bestå FS2 i første forsøg, og mere kan jeg ikke forlange. Det er vemodigt, men jeg kan love, at med næste hund, så er vi tilbage i den verden, som jeg er vildt fascineret af.

Max’ og mit fokus bliver rally og Nose Work, og det kommer vi bestemt ikke til at kede os med 😊

Ingen kommentarer: