torsdag den 16. januar 2020

Livsnyder


Livsnyder: ”person der (ubekymret) nyder livet og dets goder, fx mad, kunst og fester” (ordnet.dk)

I går var jeg til min 17ende coachingsession hos Anja. De er gennemført over en periode på over 4½ år, og det er første gang der er gået så langt mellem to coachingsessioner. Den forrige var 21. maj 2019 Magisk aften – om energi i makkerskabet og udløste dagen efter Fabula auricula (Øreflippens fortælling), med ovenstående illustration.

Jeg fortalte om det fantastiske der er sket siden da, om en masse, der lige så stille er rykket fra at være noget jeg gjorde bevidst, til noget jeg gjorde ubevidst. Jeg fortalte om talrige dejlige oplevelser, som mange, der følger med i denne blog, kender 😊

Endelig gennemgik jeg mine planer for 2020, som beskrevet i Tanker om 2019.

Jeg er kommet vildt langt siden jeg startede på forløbet, og Anja mindede mig om, hvor vigtigt det var indimellem af at minde sig selv om, hvor jeg kom fra. Selv om det kan virke banalt, hvad jeg var igennem ved tidligere sessioner, har det jo aldrig været tilfældet. Det har været det allervigtigste på det tidspunkt, ellers havde jeg jo ikke taget det op.

Hele coachingsessionen kørte derudaf, på et tidspunkt nævnte Anja, at hun undervejs havde spekuleret på, hvorfor jeg overhovedet skulle have den nu …

Men hun fangede en enkelt detalje. En lille negativ ting, som jeg nævnte i forbindelse med en prøve. Det gav anledning til, at vi fik talt om håndtering af – med mine ord – min uønskede mentale adfærd i visse situationer (som ofte fører til uønsket adfærd i øvrigt).

Overskriften på dette indlæg, Livsnyder, var Anjas idé, hun sagde at hun oplevede mig som livsnyder (ingen protester herfra 😉) og hvem ville ellers illustrere et blogindlæg med champagne???

Så idéen var oplagt, da først Anja nævnte den: Jeg skal fange den negative tanke i flugten, beslutte hvad jeg vil tænke i stedet for – noget positivt, noget med livsnydelse måske, noget som kan bruges til at forstærke mig selv. Det bliver helt metaagtigt: Jeg tænker noget negativt, lærer mig selv at vende det til noget positivt (1. klik/godbid) og roser mig selv = styrker mit selvværd (2. klik/godbid). Hvis jeg fanger situationerne inden ”det går galt”, så rykker jeg endnu en gang.

Så hjemmeopgaverne var lige til højrebenet:

1. Beskrive mindst 3 typer situationer, hvor jeg reagerer negativt, og skal beskrive hvad jeg vil gøre i stedet for.

2. Komme med mindst tre konkrete eksempler på, hvad jeg vil gøre mere af (mere af det samme er for tyndt 😉)

Vildt spændende!!!

Jeg talte meget om Max og mig, men kom også ind på Otto og mig, og den anden tilgang til træning med ham, livsnydertilgangen, hvor jeg kan finde på at droppe noget træning, for at sidde og hygge med ham.


Meget apropos fortalte jeg om et hold, Otto og jeg skulle starte på i dag, Hverdagslydighed og basistræning for voksne hunde, ren livsnydelse for os begge. Julie Kræmmer er instruktør, et helt nyt bekendtskab, og meget positivt!

Dagens fire øvelser var: kontakt, targetplade, håndtarget og spin foran fører. Til alle fire fik jeg virkelig god feedback, og fine tips til det videre arbejde, bl.a. vedrørende variation af kriterier, variation af energiniveau (fordi Otto og jeg spejler hinanden) og timing af verbalt signal vs. håndtegn.

Otto var meget oplagt og virkelig fokuseret, som altid, og en fornøjelse at arbejde med.

Julie kommenterede Ottos og min kemi, og det var skønt at én, der slet ikke har set os før, kommenterer Ottos og mit samspil.

Han er en nydelse at arbejde, og det er ren livsnydelse med sådan en træningstime.

Jeg glæder mig til fortsættelsen.

Ingen kommentarer: