mandag den 6. januar 2020

En ældre Bjørn og en frisk Otto


2020-træningen blev skudt i gang i dag, med først en times Nose Work med Lille Bjørn hos Merete i Solrød Centret, dernæst en times Foundation med Otto hos Johanna i ridehallen i Ringsted.

Det er trist at måtte erkende, at Lille Bjørn er ved at være gammel. Han knokler på livet løs, men han har svært ved at komme op til de søg, som kræver, at han står på bagbenene. Det er kommet gradvis, men det var tydeligt i dag. De kilder, kan han komme til, dem skal han nok markere, men de lidt høje, og de lidt sværere tilgængelige, dem kniber det med.

Merete og jeg talte om, at setup’et er sværere end til en prøve, så umiddelbart ændrer det ikke ved målet om at gå til NW1-prøve 12. april 2020. Træningen fortsætter og vi hygger os med det 😊

Jeg var hjemme og vende og bytte Lille Bjørn ud med Otto, og vi havde en ganske fantastisk time hos Johanna.

Ting, der ikke virker andre steder, virker i den ”magiske hal”, som Johanna kaldte den.

I første del arbejdede vi mest med fokus på move-on, slalom, through (rundt om venstre ben med uret) og set-up, som vi skal kæde sammen til et forløb til om tre uger. Vi skal stå med let spredte ben, og ikke anvende håndtegn. I anden del havde jeg fokus på forskellige momenter til rally: spin, rundt om fører, dæk, down, sit foran.

Otto er bare så skøn at arbejde med: meget fokuseret, meget lærenem, og meget tænksom – og så er han godt til at synliggøre sin førers fejl 😉

Jeg havde en dejlig fornemmelse efter dagens træning, over begge timer. Med Lille Bjørn, som jeg har tilbragt utallige timer med til træning og konkurrencer (og ikke mindst som hyggehund), og Otto som har et forhåbentlig langt og sjovt liv foran sig sammen med mig. Vi har allerede mange gode oplevelser i bagagen, og i 2020 må der gerne komme rigtigt mange flere; vi gør hvad vi kan, for at bygge et solidt fundament.

Ingen kommentarer: