fredag den 8. maj 2020

Om rally, engagement, alder, læsning

Morgentur, Max på badebroen
Den 5. marts startede jeg på et hold i nordisk rally hos Gitte Freytag i Dansk Hundeskole i Roskilde. I går var vi nået til anden runde. Corona har gjort det meste, og regnvejr det sidste, så sådan blev der to måneder i stedet for 1 uge mellem de første to træningsrunder.

Gitte havde tilrettelagt det fint, der var tre mindre baner, med fokus på sidestep, vendinger på stedet, bakning, der var et område med planker og platforme og spejl, og et område med store kegler. Gitte stod ved den ene bane og gav feedback, efter at vi havde gået banen.

Max og far (foto: Mia)
Jeg havde både Max og Otto med. Max gik nogle pæne baner, og jeg havde primært fokus på motivation, men der sket lidt underlige ting. En reel smuttur, og en del fokus på underlaget. Han lavede en masse godt og flot, men der manglede et eller andet.

Gitte gav meget fin og præcis feedback, det var ret åbenlyst, hvad vi manglede at træne …

Otto havde jeg ude et kvarters tid, og han var totalt opslugt af underlaget, og vi fik kun lavet tre mikroskopiske øvelser, og det var fint 😊

Eftertræningssnak (foto: Mia)
Efter træningen sad vi alle, 7 deltagere og Gitte, og småsnakkede, Mia fandt udmeldingen om fase 2 af genåbningen og læste op, og jeg tror vi alle sammen var ret skuffede. Selv med den bedste vilje kunne vi ikke finde en indikation af, at rigtige rallyprøver bliver mulig i fase 2. Vi brænder alle for rally, og vi diskuterede alt muligt, som kunne ses som lyspunkter, men næh, en rallyprøve der bare tilnærmelsesvis ligner det, vi er vant til, står ikke lige for.

I dag havde Amanda og jeg aftalt at tale sammen om de sidste runde af Rallyinstruktøruddannelsen, den praktiske eksamen. Vi plejer at have alle deltagere og inviterede ekvipager samlet, og det kan vi ikke nu.

Jeg skulle lige til at tage af sted på morgencykelturen da Amanda skrev og spurgte om jeg havde tid til at tale, så jeg trak cyklen de første tre kilometer, mens Amanda og jeg fik klaret planlægningen, eller principperne for den, plus det løse …

Derefter cyklede jeg til Mosede Fort, vestpå til Karlslunde og sydpå hjem igen. En skøn tur i det dejligste vejr.

Max og Otto hygger :-)
Midt på dagen-turen med hundene gik til hundeskoven i Karlslunde, det var godt nok lummert, så den blev ikke så lang, men hundene hyggede sig gevaldigt og jeg fik trænet lidt indkald med Otto 😊

Vi har aftalt at besøge svenskerne i morgen, det er Leos fødselsdag, så jeg skulle til Irma i Greve og handle, hundene plejer at komme med, Otto var helt med på den, Max blev liggende i solen i haven.

Til aften talte Kirsten og jeg om Max. Han bliver 9 i juni, men han virker altså lidt gammel… Det er svært for mig at erkende, men jeg har lagt mærke til lidt ændringer i hans adfærd på det sidste, som jeg kun kunne opfatte som noget aldersrelateret, og det er altså underligt. Max, som indtil januar aldrig har været den ældste hund hos os, og nu er han ved at være gammel ☹

Nyt emne 😊

En af sideeffekterne af Corona-situationen er, at jeg har fået min gamle interesse for at læse genoplivet. Symbolsk blev det markeret ved at min filmblog også kom til at omfatte andre kunstarter, og siden 13. april har jeg skrevet om 11 bøger. Bøgerne på læselisten hober sig op, på en skøn måde 😊

Jeg er i gang med Raymond Chandlers Den lange søvn. Dernæst kommer Tobias Bukkehaves Kongetro, Conan Doyles Baskerville-slægtens hund og Hanya Yanagiharas Et lille liv, så de sidste 4 bind om Sherlock Holmes osv.

Jeg har en tilsvarende liste med musik og med film.

Og hvad betyder det?

At der er en masser fantastiske oplevelser i vente!!!

Det er der bestemt også på hundefronten. Jeg kan mærke at glæden ved at træne er vendt tilbage i stor stil og jeg elsker at arbejde med Otto. Og jeg er blevet mindet om, at Max er ved at være gammel, og at jeg skulle huske at respektere det. Når bare præmisserne er klare, så kan træningen blive rettet ind efter det.

Ingen kommentarer: