fredag den 22. maj 2020

Status på rally


Som mange andre håber jeg, at der bliver mulighed for snart at holde officielle rallyprøver igen. Jeg har fuldt forståelse for, at en genåbning af samfundet skal ske trinvis, og kan kun krydser fingre for at der i næste fase bliver mulighed for at skabe grundlag for rallyprøver.

I DKKs Rallyudvalg har vi tilbage i marts truffet principielle beslutninger om kvalifikationsprøver/-regler til DM. Der er håb om yderligere 4 arrangementer med DM-kvalifikationer, heraf 3 dobbeltprøver, det er bare at krydse fingre for, at de kan afholdes. Selve DM ser pt. ud til at være indenfor mulighederne, så det håber jeg kan lade sig gøre.

Jeg er i kommet op i gear med rallytræningen, og det føles fantastisk. Træning med Mette og nordisk træning i går, træning med Lonni i dag, træning med Amanda på søndag, træning med Christina på mandag.

I dag trænede jeg for første gang længe med Lonni, og det var lækkert! Vi lavede i fællesskab fire kortere baner, med høj sværhedsgrad, og så gik vi dem parallelt, så vi var forstyrrelser for hinanden.

Jeg havde lovet mig selv at huske at det kun handlede om min attitude, ikke præcision, og sjovt nok fik jeg begge dele … Max og jeg havde den skønneste kontakt, og præcisionen var meget tæt på det bedste vi er i stand til. Der var nogle finurlige detaljer, en sideskift om kegle mod et spejl (!) og en sit foran med en stor kegle lige ved siden af. Men det håndterede Max flot.

Det var noget af den bedste træning vi har haft sammen et stykke tid, vi er virkelig ved at komme i form.

Med Otto handlede det kun om kontakt. Nyt område, nye dufte, meget sværere, men vi fik nogle fine sekvenser. Og nogle superfine iagttagelser fra Lonni, bl.a. tiden mellem klik og belønning og at passe på med at hæve sværhedsgraden i fri ved fod med vendinger for tidligt. Otto kvitterede med flere fine forløb.

Vi fik også talt prøveplaner, udover det positive i, at Corona-situationen har gjort, at Otto ikke kom til rallyprøver, som hverken han eller jeg var klar til. Nu er vi tilmeldt rallyprøver i august, og – det er næsten vildt at opleve mig skrive det!!! – det er jo helt vanvittigt. Otto skal ikke deltage i en rallyprøve for alvor, før vi er klar til det. Hvis vi deltager i rallyprøver inden, er det KUN træning.

Hvis Otto skulle skrive blogindlæg, ville han skrive, at det ikke bliver bedre træning end i dag. Måske ville træningen med mig komme i anden række (det frygter jeg, jeg må gøre mig mere umage), for han sluttede med 20 minutters leg med Leeloo. De er lige store og legede så skønt sammen, at Lonni og jeg kun kunne blive bløde indeni.

Tak Lonni for skøn træning ❤️

Sidst på eftermiddagen fik hundene en tur i Folkeparken i Roskilde, inden vi hentede aftensmaden fra Herthadalen.

Ingen kommentarer: