torsdag den 21. maj 2020

Rallytræning

Flot arbejde Max :-) (foto: Mette Thomsen)
I morges mødtes jeg med Mette ved Byparken i Roskilde til rallytræning. Jeg havde gjort min begynderbane fra 25. maj 2019 i DKK Kreds 3 klar, den med alle kegleøvelserne.

En begynderbane i flotte omgivelser
Vi filmede som sædvanlig hinanden, jeg har fået Mettes umiddelbare feedback, jeg har nøje gennemset endevendt filmen med Otto, og også fået Anitas kommentarer til den.

Max fik lov at snuse til banen, før vi skulle gå den (foto: Mette Thomsen)

Flot arbejde Otto :-) (foto: Mette Thomsen)
Der er en masse positivt at opleve/se, ikke mindst Ottos glade attitude hele vejen. Der er også en masse flotte øvelser, og fint førerarbejde.

Punkter til overvejelse:
  • Hvordan håndterer jeg, når jeg mister ham? 
  • Belønner jeg FOR at få fokus?
  • Mister jeg kontakt, lige efter belønning?
Rigtigt gode tilbagemeldinger, og noget at tænke over og arbejde videre med.

Max gik banen 100 % højrehandlet og gik som en drøm. Jeg huskede at time rosen ordentligt, et par belønninger, og det var en fed oplevelse.

Til aften var der nordisk træning i Dansk Hundeskole i Roskilde.


Jeg gik en tur på arealet med begge hunde, lavede lidt øvelser med Otto, og så var vi klar til banegennemgang. Gitte havde brugt ALLE skilte, som endnu ikke havde været anvendt, så der var tre fine baner og en stump bane som nr. 4.

Jeg var på som nr. 1 hos Gitte, en lækker bane, som Max og jeg kom lidt træt i gang med. Gitte foreslog ret fornuftigt, nu jeg ikke selv gjorde det, at gå ud og lave en ny start, når jeg havde ordentligt fokus fra Max. SÅ gik vi ind og gik en rigtigt fin bane.

Gitte giver god og koncis feedback, og jeg har endnu ikke oplevet, at jeg ikke var enig. I dag om vigtigheden af at have det rette fokus fra starten, om variabel belønningsstrategi, om at afbryde og belønne, om at have fokus hele tiden …

Max gik virkelig godt, og de tre andre baner gennemførte vi også superflot.

Otto var også lidt på, men var meget påvirket af underlaget, så jeg trænede kun ganske lidt med ham. Det er åbenbart et ganske svært område for ham.

Masser af godt input at arbejde videre med.

Ingen kommentarer: