søndag den 17. april 2022

Verdens bedste Max

Jeg smiler indeni :-)))))

Indlægget skulle egentlig have heddet noget så usexet som ”White dog i NW2 og HMC-rally”, men den blev ændret efter lørdagens rallyprøver 😊

Fredag morgen havde jeg fået mulighed for at stille med Max som White dog til NW2-prøven ved DKK.

Der var en super god oplevelse og jeg fik en enestående mulighed til at slå mig selv oven i hovedet!!!

Udesøg: Max arbejdede fint, flot markering af første kilde (rygstykket af en bænk), derefter måtte jeg give op, kunne ikke finde noget andet og endte med fejlmarkering. Vi fandt den sidste kilde derefter, og Pia sagde også hun opfattede den som svær (næsten helt nede og inde i muren).

Køretøjssøg: Igen fint arbejde, men flere fratræk for poter oppe og under trailer. Markering, som jeg godkendte, men det var forkert. Vi fik lov at fortsætte og fandt begge kilder. Den var virkelig drilsk, med to eukalyptus og vind, så fejlmarkeringen var noget Pia havde ventet, det var sværhedsgraden.

Beholdersøg, ”Lonnis gang”, ingen interesse for beholderne på vejen ned, så fik Max en ”opsang” og søgte flot på tilbagevejen og to flotte og korrekte markeringer 😊

Indesøg. Totalt snus udenfor og lige indenfor startområdet, og jeg blev irriteret, og satte ham i gang igen, og han markerede meget tæt på området – korrekt!! Og kæmpe undskyldning til Max. Vi søgte videre og fejlmarkering. Derefter fandt vi den anden kilde.

Max arbejdede supergodt, jeg fik bekræftet hvorfor vi er stoppet i NW2, og jeg blev superglad over så flot han knoklede løs trods min tåbelighed ved starten af Indesøget. Og fedt at få feedback og direkte læring af Pia og Viv, det er sjovt at være White dog 😊

Og jeg var fuldstændig afslappet, fordi det ”kun” var for sjov.

Klar til rallyprøver!

I går stod Sydkystens Hundeskole for en dobbelt rallyprøve i Sjællands Agilitycenter til fordel for HMC. Jeg var med til at arrangere, dømte en Ekspertklasse og en Seniorklasse og skulle op med Max i to championklasser, dømt af henholdsvis Liv og Conni.

Det er Max’ to prøver, jeg vil skrive om.

Ja, hvad skal jeg egentlig skrive?

I går virkede ALT det vi har trænet 110 %. En masse detaljer, herunder opvarmningsritualet (bakke, spin, twist), belønning, fuldt fokus ind på banen, klarmelding, og så et skilt ad gangen, ikke noget med at slappe af, selvom begge baner havde ”nemme” afslutninger, øvelse uden for banen, belønning, line på, få feedback og så ud og lege. I forhold til, hvad jeg tidligere har bekymret mig om, var det overhovedet ikke noget problem. Jeg har haft alle mulige udfordringer med starterne de seneste måneder, men i går kørte det bare som det skulle begge gange.

Vi var oppe som første ekvipage på dagen, championklasse hos Liv, og for at gentage mig selv: det hele kørte snorlige. Efter opvarmningen skulle vi gå ned i den modsatte ende af banen, hvor startskiltet stod, og det var en perfekt nordisk indgang med fuldt fokus fra Max, klarmelding idet Max satte sig ved start og så i gang. Første skilt var firkanten, ingen problemer, og derfra havde jeg fuldstændig ro på og Max var med hele vejen. Jeg slappede ikke af et sekund, og kunne mærke den gode energi. Da vi gik ud og jeg havde belønnet efter øvelsen udenfor var jeg totalt forpustet, på den fantastiske måde. Jeg vidste bare, at jeg havde givet alt og at vi havde gjort det så godt som vi overhovedet kunne, der var intet jeg ville have gjort anderledes.

Jeg kan huske at jeg mod slutningen mindede mig selv om ikke at slappe af, skilt 17 var dobbelt 180 grader, og jeg tænkte ”lad være med at tænke nordisk, bare gå som du plejer”, så 225 grader til venstre og 8-tal, to ”nemme” øvelser, hvor jeg absolut ikke skulle slappe af.

Det kunne godt være vores bedste prøve nogensinde, helt sikkert på top-3.

Så skulle jeg lege med Max, dømme ekspertklasse med 16 ekvipager, varme Max op igen, inden vi skulle op som nr. 4 af 5 i championklasse hos Conni.

Historien gentog sig, det kørte bare. Max var fuldt fokuseret hele vejen, starten kørte bare og resten var mere af det samme …

To fantastiske prøver indenfor ganske kort tid, jeg kunne flyve!!!

Præmieoverrækkelserne var bonus på bonus. Prøve 1 99 point (en skæv stå i øvelse 1), 1.v., 3. sølvpind. Prøve 2 99 point (en langsom sit i øvelse 14), 2.v., 4. sølvpind.
 
Championklassen (vi var 5 i klassen)

Samlet vandt vi championklassen med 198 point og fik en af de flotte præmier doneret af Hubertushuset.

Selvfølgelig har jeg evalueret prøverne nøje og specielt tænkt over, hvad jeg skal gøre for at kunne gentage det.

Jeg har helt styr på hvad jeg skal gøre til en prøve, i går gik det hele op i en højere enhed, og jeg skal ”bare” forsøge at gentage det til de kommende prøver. Kalenderen er også godt pakket med 5 championklasser og 4 mästerklasser inden landsholdskvalifikationen. Det er sådan jeg har det allerbedst med at forberede mig.

Jeg kan garantere for, at jeg nyder hvert øjeblik sammen med Max; vi har aldrig været bedre, og følelsen indeni er ubeskriveligt dejlig 💓💓💓

Ingen kommentarer: