tirsdag den 22. august 2023

DM, NM og perspektiver

(c) Hundefoto.nu

I dag fik jeg invitationen til at dømme NM 2023 i rally i Kongsvinger i Norge. Det passer selvfølgelig ikke helt, for det har ikke været nogen hemmelighed, at jeg skulle dømme. Men pga. nogle upræcise mails har jeg først i dag fået officiel besked om at jeg skal dømme, hvilket hotel jeg skal bo på og tidsplanen for arrangementet. 
Jeg blev også bedt om en kort præsentation af mig selv, og den følger her, jeg havde forberedt den, og billedet er genbrug, et af mine favoritfotos af Max og mig 😉 

”I participated in my first rally competition the 23rd June 2007, and since I have participated with four different dogs in more than 600 competitions.

I qualified for the Danish Championships 15 times with five top-10 results. I have been a judge since 21st June 2013, until now. 

I have judged close to 6.000 teams at close to 200 competitions, no. 200 being in Kongsvinger. 

I have been part of all Nordic Championships until now. I arranged and judged the first in 2019, judged in 2021, participated with my border terrier Max in 2022 and now am back as judge

In my professional life I’m a fulltime project manager in Nets/Nexi, retiring by end of the year, enabling me to use even more time on dogs and dog related activities 😊”

Jeg er I gang med at planlægge turen til og fra NM, og jeg må indrømme at den officielle tidsplan ser lidt konservativ ud. Søndagen, finaledagen, har seneste mødetid kl. 8:30 og præmieoverrækkelse 15:30. For deltagerne omfatter det interval en banegennemgang og at 20 deltagere skal gå én nordisk bane. 

Det var nærliggende at sammenligne med DM 2023, som jeg selv har fornøjelsen at være med til at arrangere, Velkomst 9:30 og præmieoverrækkelse 15:30. Der er så 5 ringe med 5 dommere og 20 deltagere i hver og en finale med 10 deltagere i hver, men det er helt sort for mig, hvordan NM kan trækkes så længe. 

Det korte af det lange er, at jeg kommer ”dryssende” fredag og skal af sted søndag lige efter at jeg har dømt færdig, fordi jeg prioriterer mit arbejde. 

På lørdag står den på DM 2023. Jeg har været med til langt de fleste, men dette bliver alligevel noget særligt. 

Jeg er ”kun” dommer. Jeg har lavet de mest fantastiske baner, en kvalifikationsbane til ekspertklasse, en finalebane til championklasse. De er testet ved en træningsseance, hvor Liv og jeg arbejdede hårdt med afstande, kombinationer mv. 

Ja, det er noget særligt at lave baner til DM, de skal være noget ekstra. Jeg kan roligt sige at begge baner er seriøst sjove og ikke nemme (håber jeg), for det ER altså DM. 

NM-banen er i samme kategori. Min NM-bane er den bedste ever, det eneste underlige er, at jeg ikke véd om den bliver brugt. Vi er fire dommere, der har designet én bane hver, og det bliver afgjort ved lodtrækning hvilke tre af de fire, som skal bruges. 

Tilbage til DM. Jeg har fået æren igen at skulle holde velkomsttalen til DM, det er en meget stor ære og meget forpligtende. Der er en masse jeg gerne vil sige, men med fuld respekt, så tror jeg langt de fleste deltageres fokus er på banegennemgangen lige om lidt. Og sådan skal det være. 

Jeg ville have skrevet en personlig hilsen til de DM-deltagere, som jeg kender mere end bare lidt. Det viste sig at være en hel del … 

Så her kommer i stedet en kollektiv "pøj pøj og må du få det DM du drømmer om" til ALLE deltagere. 

Jeg glæder mig til at være en del af dette fantastiske arrangement og nyde en masse flot førerarbejde som dommer.

Ingen kommentarer: