søndag den 27. august 2023

DM i Rally


Jeg deltog for første gang i DM i Rally 27 august 2011. Det var på Allinge Stadion, en fantastisk oplevelse. På fotoet Megan, som blev nr. 7 i championklasse.

Siden har jeg deltaget i alle DM, og siden 2020 - da DKK afholdt for første gang - har jeg været med til at planlægge og gennemføre DM.

Ud fra de tilbagemeldinger, som hidtil er kommet på sociale medier, vil jeg godt tillade mig at konkludere at DM i år var det det bedste DM nogensinde, med fuld respekt for de mange fantastiske DM, der har været igennem tiden. Med fem dommere i fem ringe er det ”bare” et spørgsmål om planlægning at lægge en robust plan for gennemførelsen, og med rutinerede folk på alle poster har eksekveringen været exceptionel.

Jeg var inviteret til at dømme ekspertklasse i første runde og championklasse i finalen. Mine baner kan ses her.
 


I ekspertbanen ville jeg lægge op til en lang, flydende bane, hvor deltagerne blev udfordret med både langsom gang og løb, bakning og sidestep på begge sider, og ikke ret mange muligheder for at ”pause”, for der var kun ét stationært skilt. Lige over 2 minutter blev der brugt i gennemsnit, point fra 80-100 og der skulle 96 til at komme i top-10 og dermed nå finalen. Det var et meget flot niveau.

 

Finalen i championklasse havde jeg glædet mig ret meget til at dømme. Banen er designet for meget længe siden, den er gennemtestet til træning med Liv, for at få afstand mv. på plads. Temaet var enkelt: 4 øvelser højrehandlet, 11 sideskift og 4 øvelser venstrehandlet.
 

Da jeg skulle bygge banen i praksis i går udnyttede jeg den kæmpestore ring, så der blev endnu bedre plads mellem øvelserne, og jeg opdaterede banetegningen da jeg kom hjem, så den svarede til virkeligheden. Jeg håber mange vil prøve den til træning, jeg har fået meget fine tilbagemeldinger om den 😊

3 minutter og 20 sekunder brugte deltagerne i gennemsnit på at gå banen, den er pænt lang, og 94,7 point i gennemsnit, der var kun én der fik en 10’er. Top-5 fik 100, 98, 97, 97 og 97. Jeg ved godt det er var et megastærkt felt, men alligevel – det er et megahøjt niveau og jeg nød i fulde drag at se førerarbejde på allerhøjeste niveau fra første parket.
 


Dommergaverne faldt i virkelig god jord. En flot mindesten sponseret af Lone Rahbek Christiansen, og et udvalg af øl sponseret af Skjold Burne i Ringsted. Jeg siger tusind tak, det er to meget anvendelige gaver, som jeg sætter stor pris på.

Jeg har fået æren at være ansvarlig for DM i Rally 2024 i DKK Ringsted, og planlægningen tager naturligvis udgangspunkt i drejebogen for i år justeret ud fra de aktuelle evalueringer. Vi er mange de vil gøre meget, for at næste DM bliver ligeså velplanlagt og -gennemført som i år!

Ingen kommentarer: