fredag den 1. september 2023

Rally med hjertet



Jeg var til den 25. og sidste omgang undersøgelse/træning hos Anders, min fysioterapeut hos A-Fys i Solrød, i dag. Det var afslutningen på et forløb som startede med operationen for spinalstenose 23. februar, det første besøg hos A-Fys og Anders 20. april og fra undersøgelser og specifikke øvelser gik det over til ugentlige træningstimer på hold, med 9 forskellige apparater. Jeg har været ualmindeligt tilfreds med hele forløbet. Anders og jeg tog pæn afsked i dag, og ja, det har været en drøm af et forløb.

Jeg har skrevet om det tidligere, men jeg har mentalt brug for at gentage det. 2023 er et år så meget i omvæltningens tegn.
  • Den meget vellykkede operation, som gjorde at jeg igen kunne bevæge mig normalt
  • Beslutningen om at flytte fra Solrød til Præstø – om præcis 1 måned bor vi i Præstø. Der har været bump på vejen, men processen er i fuld gang, og vi er sikre på at det bliver fantastisk
  • Beslutningen om at gå på pension med årets udgang, mere specifikt har jeg sidste arbejdsdag 8. december 2023
  • Beslutningen om at gå aktivt ind i hundesport med base i Præstø, dels som en del af DKK Kreds 10, dels ved at Sydkystens Hundeskole officielt er flyttet fra Solrød til Vordingborg Kommune
Ovenstående har en masse følgevirkninger, som vi må forholde os til.

Specielt betyder det at gå på pension og flytte naturligvis en betydelig ændret økonomisk situation. Vi har været fantastisk heldige med vores skifte fra Nordea til Møns Bank! Vi har fået en nærværende, kundeorienteret bank, som – banalt sagt, men det er sandheden – sætter os i centrum. Vi har fået råd og anbefalinger som har givet os et endnu bedre økonomisk fundament, end vi havde drømt om. Som bonus har vi fået hjælp til at finde en lokal håndværker og assistance til en midlertidig bolig, som vi forhåbentlig ikke får brug for. Vi er begejstrede for vores bankrådgiver (Jon), vores formuerådgiver (Michel) og alle de andre dygtige medarbejdere, som har hjulpet os.

Max nyder livet i Præstø

I forbindelse med ombygning mv. af huset har vi fået hjælp af mange. Min svoger Poul har været en kæmpehjælp, og en masse lokale håndværkere har været fantastiske til at støtte på mange forskellige måder. Jeg har positivt ment aldrig oplevet noget lignende.

På rallyfronten er 2024 klar til at blive skudt i gang med 2 dobbeltprøver i Sydkystens Hundeskole regi 3 dobbeltprøver i DKK Kreds 10 regi.

Jeg blev meget glad da en god ven i morges skrev, at hun havde tilmeldt prøven 30.3.2024 (prøver) til støtte for Danske Hospitalsklovne. I 2023 har vi støttet både HTM og Rally med ret store beløb, men jeg kan mærke, at mit engagement ligger præcis dér, hvor mit hjerte fortæller mig at det er rigtigt.

Ideen om at støtte Danske Hospitalsklovne kom meget naturligt, da jeg skrev med Liv om prøven 30.3.2024 som vi skal dømme sammen. Det bliver koordineret med Danske Hospitalsklovne, så der kommer en indsamling udover selve prøven, det kommer der meget mere om senere på året.

Max og jeg er tilmelder en del prøver resten af året (kalender). Det er ikke fordi vi skal bevise noget. Det er ganske enkelt et spørgsmål om at jeg vil nyde hver eneste prøvemulighed med ham, når både fører og hund er seniorer, må man godt nyde det ekstra.

Jeg vil da gerne til Årets Hund og DM med ham, men det er bonus på langt sigt. Først og sidst vil jeg nyde at kunne gå prøver med ham, glemme alt om point, resultater, placeringer og kvalifikationer.

Vi starter i morgen i Dansk Collie Klub og fortsætter næste lørdag i Hornsherred HTM Klub,  hvor Max og jeg skal op to gange inden jeg skal dømme en dobbeltprøve.

På hundefronten er det naturlig spørgsmål: Hvad med hundetræningen? Ja, Præstø giver større afstand til de steder, hvor vi plejer at træne, men det finder vi løsninger på.

 
Træning hos Karina

Max og jeg træner Rally hos Karina, og det fortsætter vi med, ikke på det ugentlige hold, men som enetimer med større intervaller. Og vi har nogle ”hængepartier” med Sirius LP og Tricks.

Otto og jeg har i mandags afleveret vores Alice-program, som blev et Begynderklasse i stedet for HTM1. Jeg har ikke fået bedømmelsen endnu – min egen er 110 % positiv.: Otto stråler, hans energi er uovertruffen, og vi får et stjerne officielt program, når vi begynder at træne mod det!

OPDATERET 2.9.2023 med bedømmelser

Sonja: 
UDFØRELSE: BESTÅET
Godt samarbejde og fint udført program med god udstråling. Herligt glad hund, og I ser begge ud til at nyde at være i ringen sammen. Pæne positioner - fin støtte fra fører, når hunden har behov for det.

INDHOLD OG SVÆRHEDSGRAD: BESTÅET
God variation for klassen og passende sværhedsgrad. Flotte, flydende links mellem positionerne. Godt opbygget program, der er interessant at se på.

MUSIK OG FORTOLKNING: BESTÅET
Den sjove musik passer godt til jer, og tempoet er godt til hunden. Det er visse steder et svært stykke musik til et begynderprogram, da der er mange cues og tale, som kalder på fortolkning. Et kostume, der passer til musikken, ville også være godt, og nogle steder kunne du med fordel lægge nogle tricks ind til at for at understrege fortolkningen. Men du udnytter mange af de musikalske cues meget fint og følger musikken og dens stemning.

SIKKERHED OG TRIVSEL: BESTÅET
Lige som det skal være - intet at bemærke.

Anja: 
UDFØRSEL: BESTÅET
Rigtig fint program og fin udstråling!! Fine øvelser med god hjælp fra fører ved behov. Rigtig fine positioner og god brug af varierede links. Fin start og slut!

SVÆRHEDSGRAD/INDHOLD: BESTÅET
Rigtig fint for klassen. Fint indhold og tilpas sværhedsgrad til ekvipagen. Lidt mere brug af ringen kunne give et mere "flow" udtryk. Alt i alt et rigtig pænt program.

FORTOLKNING: BESTÅET
Godt valg af musik til jer. Passer godt i tempo og udtryk til ekvipagen. Rigtig fin brug af musikken i mange passager. I andre højdepunkter af musikken kunne evt. lidt brug af freestyle understøtte fortolkningen yderligere. Et "kostume" kunne samtidig understøtte fortolkningen og helheden i det hele taget. 

SIKKERHED OG TRIVSEL: BESTÅET
OK – Intet at bemærke.

Jeg er overordentlig glad og tilfreds og nu fanger bordet :-)

***   

Derudover har vi trænet hos Lise, lidt forskelligt med udgangspunkt i at komme af med slikkeadfærd i NW:
  • Rulle tung genstand, hvor kriteriet er at han nærmer sig genstand uden at berøre med tungen, og vi bygger vi videre derfra 
  • Ro på når vi ikke træner, hund i line, fører træder på line når vi fx taler med træner. Ingen belønning kan udløses, for vi træner ikke
  • Ro på i træning af fx fri ved fod. Jeg arbejder nu med at belønne på underlaget, og der er sket ”mirakler”, der ER ro på …
Jeg elsker mit liv og alt omkring det nu. Jeg vil gøre det nødvendige for at nyde dette maksimalt.

Ingen kommentarer: