tirsdag den 26. september 2017

På vej til NM

Foto: Camilla Dinesen

Dagens minde på Facebook fik virkelig minderne til at vælte frem. Det var billedet for oven, taget af Camilla Dinesen (siden Johannessen og Grafiko.dk), ved Spaniel Klubbens første officielle LP-prøve 26. september 2009, som jeg var med til at arrangere. 2 ringe, 12 spaniels og masser af andre hunde, bare se resultatlisten her.

De fleste af hundene er fantastiske minder i dag, men enkelte lever i bedste velgående: Django, Zazu og Emma og muligvis andre. Megan gik en fantastisk prøve, fik 10 i fællesdæk, springapport, fremsending og næseprøve og blev klubmester.

Dengang i 2009 var LP det eneste, jeg gik op i. Megan var champion og vi flirtede med eliteklasse og fortsatte i LP3. Lille Bjørn fik sin LP1, og havde to rigtigt trælse LP2. I rally var Megan startet i Ekspertklasse og Lille Bjørn i begynderklasse i 2008, men vi gik ikke til en eneste rallyprøve i 2009, det er ikke sket siden, at et år har været uden rallyprøver.

I år er situationen en ganske anden. Rally fylder rigtigt meget, HTM/FS/6+ også en del, og Nose Work noget. LP har jeg ikke beskæftiget mig med siden 14. december 2015, da Lille Bjørn var til sin sidste prøve, og jeg har ikke savnet det et øjeblik.

Det var minderne. Nu til NUTIDEN.

Det har været et år, hvor jeg har nået de mål jeg har sat mig, sådan set. Kvalifikation til DM i rally med begge hunde, Max nr. 10 og Lille Bjørn nr. 15. Begge hunde til Årets Hund i weekenden, Max nr. 10, Lille Bjørn nr. 11. Det er okay og meget godkendt.

Men at blive udtaget til det danske landshold i 6+ er STORT! Det kan godt være, at det er en uofficiel konkurrence, men det betyder intet for mig – jeg er meget, meget stolt af at være udtaget og skulle repræsentere mit land!!!!!

Jeg har glædet mig i det små, men der har været DM og en lang ferie og Årets Hund og pludselig står NM for døren, det er på fredag jeg skal afsted. NU glæder jeg mig for alvor :-)

Der sker løbende justeringer i tidsplanen men det bliver nogenlunde sådan:

Louise, Billie, Max og jeg (The Silver Duo) har træningstid fredag 16:10-16:15. Der er åbning og lodtrækning 17:00-18:30. Lørdag skal vi starte først af de 4 6+ ekvipager, 15:15. Der er præmieoverrækkelse 16:00. Søndag er der 6+-finaler 11:20 og præmieoverrækkelse 14:00.

Der har været en masse nyt at tage stilling til undervejs, bl.a. landsholdstøj, flag, gaver til de andre hold og til de andre på holdet osv.

Først i dag er jeg nået til noget så vigtigt som at tænke på transport (hotelværelset er heldigvis booket). Så jeg sejler Odden-Ebeltoft fredag og hjem via Århus-Odden. Jeg er blevet klippet, så frisuren er i orden. Og Kirsten har spurgt til det med påklædningen, så jeg ikke står desperat fredag formiddag og der mangler noget.

Så er der træningen. Louise og jeg har trænet en del gange og været sammen til en landsholdssamling (jeg har ikke kunnet de andre gange). Vores nummer har virkelig udviklet sig meget. Det var en FED oplevelse at være til landsholdssamling, og mærke engagementet og iveren for at hjælpe os med at gøre nummeret endnu bedre.

Selvom jeg ikke har været så meget til stede, som jeg selv ville have ønsket, kan jeg godt mærke den gejst, som jeg selv mener, er en ret afgørende del af et TEAM, og jeg er sikker på, at Danmark vil vinde over alle på team spirit :-)

Hvad så med Max og mig, kunne man spørge? Det spørgsmål har jeg stillet mig selv mange gange.

Vi har ikke trænet ret meget, både fordi jeg ikke synes det er det, vi har brug, men nok så meget fordi vi har været til masser af konkurrencer, og vi har begge brug for at kunne slappe af og lade op.

Jeg er sikker på, at vi laver et fantastisk nummer på lørdag. Der er én person i hele verden, der bestemmer det, og det er mig.

Jeg fik en skøn besked fra Liv i går. Hun er også på landsholdet, og er et af mine idoler indenfor HTM. Hun tilbød at tale med mig om mine problemer med Max, fordi jeg måske kunne lære noget af den måde hun arbejder med Mango på, for de har også deres udfordringer.

Lidt over en time talte vi sammen i går aftes – og uden at gå i detaljer kan jeg godt fortælle, at det var en samtale, der gav mig et mentalt boost af den anden verden. Vi har indgået en pagt (lyder det ikke flot?!!!) og kun vi to véd, hvad den går ud på.


Symbolet på pagten er for mig denne hønseorden, som Kirsten og jeg gav Johanna, den dag, hun blev rallydommer, som Johanna gav mig som held og lykke vandregave til DM i rally i 2015, og som jeg for første gang i lang tid vil bære på lørdag.

Det er første gang, jeg er på et landshold, jeg vil nyde hvert et øjeblik af den kommende weekend og tænke på, at jeg har nået så langt som jeg aldrig har troet muligt med Max, at vi repræsenterer Danmark, er sammen med de mest fantastisk skønne mennesker, som er endnu mere passionerede end mig for denne vidunderlige sport og at dette vil være et minde, som jeg vil kunne glæde mig over resten af mit liv.

Og jeg vil være den bedste fører for Max hele weekenden, så vi SAMMEN vil tænke tilbage på den, som højdepunktet i vores karriere indtil nu, og startskuddet på næste del af vores udvikling sammen.

1 kommentar:

annie sagde ...

Kære Paul
May the force be with you all- du er den bedste hundenørd af alle- og det siger ikke så lidt i det selskab du rager rundt i.
Ønsker jer det bedste i jeres NM performent i 6 plus
Kh Fru Larsen