fredag den 8. september 2017

Rally, rally, rally, 6+ & HTM


Hvordan går det med rally i Danmark?

Det går fantastisk!

Jeg skulle til et møde i går i DKK gøre status, og det er lidt svært at skjule begejstringen over at vi i år passerer 100 officielle rallyprøver på et år, at der er mange deltagere, at DM og Årets Hund er så populære som nogensinde, at mange nye kommer til sporten, og at de garvede fortsætter og stiller op igen og igen.

Når jeg ser på min egen kalender er der også lidt rallyaktiviteter de kommende weekender…

I morgen starter Amanda og jeg 4. runde af Rallyinstruktøruddannelsen i Sydkystens Hundeskole, det glæder jeg mig ret meget til. Det er bare sjovt og inspirerende. På søndag gennemfører jeg - igen sammen med Amanda – halvdagskurset Bliv endnu bedre til rally!

Næste lørdag går turen til DKK Kreds 6 i Sabro (igen igen med Amanda), vi skal forbedre vores point til Årets Hund 2017. PM’et kom i dag, der er to dommere og 103 tilmeldte hunde, det er ret vildt.

Weekenden efter går turen til Ballerup. Lørdag er der den sidste prøve, der tæller til Årets Hund 2017, 72 tilmeldinger og to dommere.

Søndag er der finale til Årets Hund (48 tilmeldte) samt den første kvalifikationsprøve til Årets Hund 2018 med 60 tilmeldinger.

Båds Lille Bjørn og Max deltager i Sabro og alle prøver i Ballerup, og jeg skal dømme begynderklasse lørdag i Ballerup. Så der er virkelig fokus på rally de kommende uger.

Weekenden efter Ballerup er der Nordiske Mesterskaber i HTM, herunder landskamp mod Sverige i 6+. Det er bestemt ikke ned-prioriteret. På søndag har Louise og jeg en enetime hos Sonja, som også er den der har givet 95+ % af ideerne til det nuværende program, og så skal der finpudses, så vi er toptunede den 30. september.

Der er en masse nyt at forholde sig til, når man som jeg er landsholdsdebutant. Flag, påklædning ved indmarch, påklædning i øvrigt, gaver til de andre på holdet og til de andre lande, osv. osv. Der er heldigvis en Facebook-gruppe for holdet, og masser af hjælp at hente, så det ikke bliver en stressfaktor.

Den følgende weekend er der igen Rally på programmet, lørdag 7.10 i Kreds 3 (Langeskov på Fyn), og 8.10 i Kreds 1 i Ølstykke.

Og den efterfølgende weekend er det så Samsø, der skal besøges, lørdag med HTM1 med Lille Bjørn, HTM3 med Max og 6+ med Max, Louise og Billie. Søndag rally med begge hunde.

HTM1-programmet er der rigtigt godt styr på, det er der ikke på HTM3, men jeg har mentalt planen frem til debuten klar, og jeg er sikker på at Max og jeg får et flot program ud af det.

Osv.

Der er simpelthen noget med hunde hver eneste weekend frem til 4.-5. november, som Kirsten næsten insisterer på, at jeg skal bruge til at invitere familien på fødselsdag, så det vil jeg bestemt prioritere.

Når jeg skriver om aktiviteterne på denne måde kan jeg godt se, at der er rigtigt mange prøveaktiviteter – og der er altså også træning på flere af hverdagene indimellem – og for mig er det bare det enkle liv. Jeg nyder at træne, jeg nyder at gå til konkurrence, programmet ovenfor tager vi bid for bid, og glæder os til prøverne i den rækkefølge de kommer.

Hvad glæder jeg mig allermest til? Der er faktisk tre prøver som jeg glæder mig ekstra meget til ...:
  1. Årets Hund finalen med Lille Bjørn er for mig noget ganske særligt. Han debuterede i championklasse i år, han performer superflot i klassen, og at han er kvalificeret til DM og ÅH samme år er for mig bare stort! Jeg vil nyde det ekstra meget, når jeg går finalebanen med ham.
  2. Lille Bjørns debut i HTM1. Det er et relativt nyt påfund, at gå HTM med ham. Men hold da op, hvor er det sjovt at gå Dengang da jeg var lille med ham. Man kan bare se, hvor han nyder at være på, og bortset fra at jeg ikke har kostumet på plads, så glæder jeg mig enormt til at vise programmet.
  3. Max’ debut i HTM3. Det føles som da jeg skulle gå i Eliteklasse med Megan i LP; vi var oppe mod Mads (daværende verdensmester) og Birgitte (fast inventar på LP-landsholdet) og fik en ærefuld 3. plads. Jeg aner ikke hvem der er i klassen på Samsø, og det betyder selvfølgelig heller ikke noget i praksis, jeg véd bare at jeg glæder mig vildt til at debutere og være i klasse med nogle af de bedste ekvipager i verden.
Det bliver nogle fantastiske uger!

Ingen kommentarer: