fredag den 2. januar 2009

1. januar – 2 fiskefrikadeller og en papkasse

Efter eftermiddagens lufteture med hundene kom jeg i tanke om en pakke med 2 fiskefrikadeller i køleskabet. Sidste anvendelsesdato 01.01.2009, så det var jo oplagt at skære dem ud i godbidsstørrelse og bruge dem til lidt nytårstræning i haven. Der bliver skiftet flere gange mellem hundene, så de, der ikke er i gang, venter spændt på at komme til.
Alle tre hunde skulle shapes med papkassen (Ella Vineyards, mums), og det er interessant at se hvor forskelligt de opfører sig, helt i tråd med deres træning. Otto, som aldrig er blevet klikkertrænet, blev klikket nogle gange for interesse for kassen, men det var tydeligt at han ikke forbandt klikken med kassen, og han endte med at sætte sig og pive.
Megan, crossoverhunden, havde jeg i gang i 6 minutter, og der blev tilbudt en masse adfærd i forhold til kassen, bl.a. lagde hun hovedet på kassen; men indimellem kom der forskellige stillingsskift, og et par pauser, hvor hun bare ventede. Der var ikke noget der lignende tendens til at løfte poten mod papkassen, det skal vi have næste gang.
Lille Bjørn, som er vokset op med klikker, var der ikke så meget pjat med: Efter godt to minutter havde han fundet ud af det gav megabelønning at have alle fire poter oppe på kassen, og indimellem var han også blevet belønnet for et flot spring over kassen :-)
Lille Bjørn skulle også arbejde med aflevering i kurv, og det er han rigtigt god til – hans fører skal bare huske en mere trinvis hævning af kriterierne. Bakkeøvelsen, også en eksamensopgave ved klikkerinstruktøruddannelsen, går rigtigt godt, og det virker nu som om den er helt adskilt fra venstredrejet med hovedet, som vi også shaper på – men med føreren i en anden udgangsposition.
Megan var virkelig tændt på de lækre fiskefrikadeller – hvis den ikke stod på chateaubriand i aften kunne jeg også selv være blevet fristet!! Så vi tog nogle hurtige lydighedsdetaljer:
  • Jeg har sjældent oplevet så tændt en Megan i springapporteringen. Først med metalapport, så med dummy omviklet med kaninskind. Der var bare fuld fart i spring, udløb, apportering, tilbageløb og tilbagespring, og hun kastede sig ind i plads. Megabelønning begge gange.
  • Lidt kort fri ved fod: 10 meter almindelig gang, omkring og 10 meter almindelig gang med fuldt kontakt – yes!
  • En ”fælles”dæk med fører i skjul, der var larm ude på vejen, og lidt fyrværkeri i det fjerne, og hun lå bare perfekt i et minut.
  • Så trænede vi dæk-stå, hvor godbidsskålen stod på bord bag ved hende, og det blev nogle helt perfekte skift
  • Og vi sluttede lige med sid under gang, som bare var lige i øjet.

Herlig måde at starte det nye år på!

Ingen kommentarer: