lørdag den 31. januar 2009

Megans pause og Lille Bjørns generalprøve

Pyha, der er lang tid til 16. februar :-( Jeg har stadig ikke helt vænnet mig til at jeg ikke må træne med Megan. Vi gør fuldstændig som vi har fået besked på af Maja Guldborg, og det er godt nok underligt kun at gå ture på 15 minutter og ikke fx at kunne tage vores skønne tur ned til sydspidsen af Staunings Ø.
Der er styr på de daglige øvelser, men Megan er altså ikke vild med vibratoren, og vil ikke en gang tage godbidder mens apparatet snurrer.
I morgen skal jeg være prøveleder ved noget Elitehundetræning, og havde fået tilbudt at Megan også kunne prøve en Eliteklasse, og det er jeg rigtig ærgerlig over ikke at få prøvet, men der bliver nok en anden god gang.
Lille Bjørn er bare så skøn, at det er til at blive helt dårlig af :-) Han tigger om at få lov til at træne, og det er meget nemmere for ham at få sin vilje i øjeblikket, nu hvor det kun er ham der skal trænes!
Så vi aftalte at Kirsten skulle være hjælper under vores demonstration af eksamensopgaverne til klikkertræneruddannelsen. Så kunne vi lige se hvor langt vi var med øvelserne.
Vi trænede ude i haven fra ca. 16.30, og der var en del forstyrrelser i form af mennesker der kom fra stranden med hunde. Her er en status på de 8 øvelser.
  • Fremsending til target 10 meter. Kirsten lagde target midt i feltet, og Lille Bjørn styrtede ud på felt-signalet og stillede sig på stå, og dækkede derefter af på dæk. Det var bare superflot. Da target blev fjernet løb han ud til Kirsten (som troede hun havde fjernet target diskret), så jeg skal lige ham stabiliseret ham på at placere sig i feltet.
  • Hund stå og kaldes ind i plads. I første forsøg var der bare for mange forstyrrelser, så han reagerede slet ikke på min plads kommando. Det gik fint anden gang.
  • Indkald med stop. Her skal jeg have arbejdet med forkommando, så Lille Bjørn ved hvad vi skal i gang med. Når han er varmet op med kongen laver han de flotteste stop, hvis jeg ”bare” kalder på ham reagerer han meget langsom på stoptegnet (jeg bruger kun håndsignal).
  • Apportering. Det er en fuld LP2 øvelse, og den træner vi aldrig i sin helhed, så det var lidt spændende at se hvordan det gik. Det første forsøg var en ommer: Lille Bjørn kom ikke ind i plads og så meget trykket ud, indtil Kirsten sagde at det nok var fordi Megan nidstirrede ham inde fra stuen. Så flyttede vi, og så gik det flot: han bliver siddende når apporten kastes, han henter i pænt tempo, han tygger ikke, han kommer ind i plads, og jeg fik den oven i købet leveret til hånd. Det begynder at ligne noget.
  • Aflevere i kurv. Kirsten stillede baljen og lagde de to genstande, vi træner med i øjeblikket. Lille Bjørn løb hen til stofkødbenet, samlede det op, smed det, gik hen til baljen og kiggede i den, hentede stofkødbenet, og da jeg bevægede mig lidt mod kurven stillede han sig med hovedet over kurven og slap på min ”dygtig”. Da jeg ikke tænkte mig om gav jeg ny saml op kommando, og selvfølgelig tog Lille Bjørn stofkødbenet i baljen …
  • Bakke rundt om fører. Jeg starter med stå-kommando, fordi jeg gerne vil have Lille Bjørn til at bakke stående. Vi har ikke kommando på endnu, så jeg fik nogle gode bakkebevægelser fra Lille Bjørn ved at bevæge overkroppen, men som nævnt i bloggen fra klikkertræneruddannelsen i går, skal vi arbejde mere med dette.
  • Dreje hoved til venstre. Jeg stillede mig med hænderne på ryggen og kiggede på Lille Bjørn, som satte sig og derefter dækkede. Jeg sagde ”venstre” og han kiggede til venstre. Det gjorde vi tre gange, og Kirsten var superimponeret. Nu vil hun have det til at jeg siger: ”Det er en svensker, se til venstre”.
  • Gentage adfærd 4 gange uden belønning. Vi har bygget denne øvelse gradvis op, men nu arbejder Lille Bjørn fint selvom der er huller i belønningerne. Så jeg fik fire flotte dæk-sit på et par meters afstand, kun den ene dæk kom lidt langsomt, fordi der var en hund der gøede på vejen. Ellers var det superflot, og masser af jubel bagefter.

Det var bestemt en træningsomgang til topkarakter!

Ingen kommentarer: