lørdag den 29. maj 2010

Rusten

En af fordelene ved at føre træningslog er, at man har helt styr på hvornår man har trænet.
Jeg kunne i dag konstatere at det er 3½ uge siden jeg har trænet LP med Megan, og 3 uger siden jeg har trænet rally. Og da jeg skal til LP3 med Megan 6. og 12. juni, og til rally med både Lille Bjørn og Megan i morgen, synes jeg det var på tide at komme i gang igen :-)
Jeg trænede lidt rally med begge hunde i eftermiddags, men fokus var på Megans LP3, og i en kombination af havetræning og træning i Jersie, kom vi igennem stort set hele LP3-programmet. Og det var tydeligt at vi var lidt rustne, så der skal vist lige trænes lidt i næste uge også!
Hvor rustne?
  • Fællesdæk: Trænede vi ikke
  • Sid i gruppe: Trænede vi alene (!). 1. gang lagde Megan sig efter 48 sekunder, 2. gang var super.
  • Fri ved fod: Pænt i alm. gang. Fantastiske 2-skridt og vendinger, ok langsom gang. Og mindre godt i løb, i venstre vending løber jeg ind i Megan, som fortsætter ligeud …
  • Stillingsskift: Ret godt. Dæk-sit super. Sit-stå super. Stå-dæk rykker lidt frem. Dæk-stå super på 2. kommando. Stå-sit rykker en del frem. Sit-dæk flot. Plads fin. Rykker samlet ½ længde frem. (Jeg belønnede undervejs naturligvis).
  • Apport udlagt: Stoppes første gang, vender rigtigt, men løber mod midten og drejer til højre = den forkerte, 2. gang ok og 3. gang (til venstre) ok.
  • Springapportering: Udenom 1. gang, stoppes. Uden om 2. gang stoppes. Går ikke på 1. kommando 3. gang, om. 4. gang perfekt. 5. gang skæv plads.
  • Stå, sid, dæk: Flot stå, to gange flot sit og meget fin dæk.
  • Indkald med stå Perfekt stop.
  • Fremsending Perfekt fra 30 meter. Afdækning på 1. kommando :-)
  • Næseprøve Med Kirsten som udlægger. Reagerer i alle forsøg ikke på 1. kommando. 1. gang cigarføring, skævt tilbageløb, smider pind. 2. gang stoppes, fordi K siger det er forkert prøve (det er det ikke), 3. gang ok.
Ja, der er mange ting der skal arbejdes med …

1 kommentar:

Camilla Johannessen sagde ...

Dine delmomenter skal være SÅ nemme så det lykkes første gang.. HVER GANG!.. ikke noget med juks, rod, sjusk.. du skal sørge for at Megan for succes.. og det duer ikke at hver gang i træner skal I bare lige se om en øvelse fungerer.. for det gør de sjældent.. altså vi Megan, OG du, få laaaangt mere ud af nemme delmomenter, det betyder, fællessid, hvor du er lige henne ved hende og kan belønne ofte og afbryde lææænge inden hun lægger sig, at fri ved fod er ULTRA kort og ALTID starter med masser af godbidder for ikke at tabe hovedet.. det skal ikke være pænt, det skal være FANTASTISK.. At udlagte apporter ligger så tæt på, og lige ud til højre, at hun ser den hvis hun drejer hovedet den rigtige vej..osv osv.. hvis det er 3,5 uge siden sidst, så har du bare værsågod at sikre dig at Megan kan det, og hun er jo ikke super stabil i forevejen.. så derfor.. gør det nemt, gør det sjovt... det er da også meget sjovere som hundefører at komme af med alle gufferne.. det synes jeg i hvert fald ;o)
Glæder mig til at høre om næste træning ;o)