torsdag den 27. december 2012

Træning med improvisationer

Eftermiddagstur med Megan og Max ved Trylleskoven

Det er fantastisk at have den hal så tæt på. Jeg bliver nærmest ”tvunget” til at bruge den aktivt, og får prøvet en masse muligheder af på en hel anden måde end jeg normalt ville kunne gøre det.

I går trænede jeg med Anita; jeg havde Max og Lille Bjørn med.

Jeg fik nogle gode kommentarer til fællesdæk og dirigeret apport med Max, og så fik jeg igen noget at spekulere over med fremsending og springapport, for der kommer sjove svinkeærinder, som snus i 1. fremsending og knaldapportering i apporten i 1. forsøg ….

Lille Bjørn var en total stjerne i dirigeret apport og positioner under gang, og lavede meget andet pænt, men var indimellem fuldstændig opslugt af en plet på gulvet.

I dag havde jeg valgt at deltage i to fællestræninger. På den første havde jeg kun Max med. Springapporten blev totalt rodet, måske fordi det var første øvelse? Måske fordi der var andre hunde der fik sjove belønninger? Det skal jeg bestemt have arbejdet med – altså både at det sjove legetøj bruges som belønning til andet end fællesøvelser og at der arbejdes med sådanne forstyrrelser på struktureret vis. Fremsending, stillingsskift og fri ved fod var til gengæld rigtigt gode.

Til aftenens træning havde jeg meldt Lille Bjørn til, men havde egentlig besluttet bare at lukke op for hallen, træne en enkelt øvelse og så køre igen.

Det blev til en anelse mere. Jeg var alene i hallen og der lå feltet, og naturligvis skulle jeg lave en fremsending med Lille Bjørn: 100 % perfekt! Mens jeg stod og ventede på at de andre kom ind så jeg at Annie og Tira også lige skulle prøve fremsendingen (99 % perfekt) og sørme om Dina og Amber var de næste der skulle lave fremsending :-) Sande nørder kan ikke se et felt uden at skulle bruge det!

Så havde jeg en blændende gang fri ved fod med Lille Bjørn og sagde farvel til de andre.

Hvorefter Annie spurgte om vi ikke skulle lave fællesøvelser. Og nå ja, dem skulle vi da lige være med til. Fællessit, belønning efter 50 sekunder og efter 90 sekunder, super. Og fællesdæk, belønning efter 2½ minut og til sidst, også super.

Så jeg følger pænt mine træningsskemaer, og der er plads til lidt improvisation, når man kommer i godt selskab.

Ingen kommentarer: