søndag den 2. december 2012

Det skal være sjovt at træne – eller tre LP3-hunde

Fuglesangsvej, da vi kom hjem fra dagens træning

Lille Bjørn er en sjov hund. Når vi skal af sted til træning kan han hænge med halen, og vil ikke med ud til bilen. Når han finder ud af at han skal sidde på forsædet kommer halen op, og han vil gerne med. Men udgangspunktet er at han ikke synes det er sjovt …

I morges skulle jeg til hallen og træne med ham og Max, og Lille Bjørn gemte sig mellem Kirstens ben. Megan var til gengæld meget opsat på at komme med. Så det endte med at det var Megan og Max der kom til træning!

Det er dejligt at træne i en hal, hvor der er 13-14 grader, når der er minusgrader og det sner udenfor!

Uha, Megan var skøn at arbejde med. Vi fik trænet lidt rally: højrehandling i spiraler og slalomer, sideskift foran og springvand samt fremsending til kegle. Og springapport, fremsending og næseprøve fra LP-programmet. Og sikken en energi og entusiasme fra Megans side.

Jeg var faktisk så imponeret, at jeg tænkte at det næsten er synd at hun er LP-pensioneret. For når vi arbejder ordentligt sammen – dvs. jeg har den samme positive attitude overfor hende, som når jeg træner med ikke mindst Max – så er hun den mest fantastiske hund at arbejde med.

Så jeg kunne godt finde på at gå til (mindst) en enkelt LP3-prøve med hende i 2013.

Med Max trænede jeg en hel stribe forskellige momenter, inklusive at vi bare sad sammen og slappede af indimellem – og det gik fint.

Dækken kommer gradvis længere, de nemme stillingsskift får vi afstand på, de svære stillingsskift kæmper vi stadig med, dirigeret apport er vi kommet videre med (dirigeringerne ser ret sikre ud), springapport kan gøres sværere og sværere, sit under gang får øget succesrate, indkald med stå startede vi på og fremsending ser godt ud inkl. dæk ind imellem og næseprøven på 10 meter fungerer også nogenlunde (1. gang løb han til kegle …).

Der er lidt fascinerede at alle tre hunde nu træner LP3, og jeg kunne godt blive fristet til at gå op i LP3 med dem alle tre til samme prøve

Ingen kommentarer: