søndag den 23. december 2012

Selvtræning

Fem nørder med hunde (foto: Conni Hansen)

Det er dyrt at have en hal, så bestyrelsen i Sydkystens Hundeskole har gjort forskellige tiltag for at skaffe flere kunder i butikken. Ét af dem er det simple men geniale koncept selvtræning. Der er en instruktør eller træner der opslår et hold på 1-1½ time, der er mulighed for at op til fem andre kan tilmelde sig for 50 kr., og så er der ellers fri træning i tidsrummet. Det er i en opvarmet hal (11-13 grader pt.), absolut i luksusenden af træningshaller.

Jeg har juleferie + jeg har under 10 minutters kørsel til hallen = der er grundlag for fornuftig træning!

I går var vi seks nørder der mødtes for at træne rally championklasse i hallen. På billedet foroven, som er tyvstjålet fra Connis blog, ses de fem nørder. Her ses den sjette:

Oldfruen i juletræningsoutfit

Ikke så meget pjank: Jeg havde en bane med, på ganske få minutter havde vi sammen fundet skilte frem og stillet banen op, vi havde aftalt rækkefølge (Conni og jeg havde hver to hunde med, de andre én), og så gik vi ellers banerne. I anden runde gik vi samme bane, men startede med hundene på højre side. Og derefter var der fri træning.

Robert og Tira (foto: Annie Larsen)

Under den fri træning var der mulighed for at arbejde med en forstyrrelse i form af Robert aka Neato XV-15, se Annies blog.

Jeg havde Megan og Max med og trænede meget konkurrencemæssigt (bortset fra at jeg belønnede undervejs):
  • Megan varmes op, et par tricks, direkte ind på banen, og en drømmebanegennemgang. Efter to skilte ændrede jeg mit kropssprog (blev bevidst om det), og det hele gik fantastisk.
  • Så blev Max varmet op, det tog lidt længere tid, men da vi først gik i gang på banen var der ingen slinger. Jeg lavede noget andet ved championskiltene, men gik den fulde bane.
  • Så Megan igen, samme procedure og samme grad af succes. Der var lidt tendens til at ville på venstre side, men det er fair nok.
  • Max’ anden runde var ligesom den første, bare med længere mellem belønningerne, og det gik igen fantastisk.
Derefter hyggesnak, gensidig kommentering af hinandens udfordringer, og det var bare hyggeligt.

I dag havde Lonni arrangeret to selvtræningstimer fra 12-14. Jeg var egentlig ikke tilmeldt, men da jeg havde lovet at lukke op til hallen tog jeg lige en god halv times træning med Lille Bjørn og Max. For begge havde jeg planlagt at gennemføre de samme fire fulde øvelser i stræk – på det niveau vi er nået til – dirigeret apport, indkald med stå, fremsending og næseprøve.

Lille Bjørns dirigerede apport er blevet ret sikker, og indkaldet udvikler sig også positivt. Fremsendingen er svær, når der er forstyrrelser (så det træner vi), og gentagelse af næseprøven er altid ukoncentreret i andet forsøg …, det må den ikke være. Mange detaljer at arbejde med.

Max skulle igennem samme forløb, men i dag var særlig, fordi godbidsskålene i dirigeringen var erstattet af apporter, og han vidste simpelthen ikke hvad han skulle gøre efter dirigeringen, før jeg viste ham apporten; og pludselig faldt 10-øren og jeg kunne bare stille ham og dirigere.

Indkaldet skrider fornuftigt fremad.

Fremsendingen er hmmm. Han har en forkærlighed for forreste kegle til venstre, så frem med target og så kommer det hurtigt knivskarpt i midten af feltet og med perfekte afdækninger.

Næseprøven er også nydelig.

Jeg skal helt sikkert have meldt mig til flere selvtræningstimer og mon ikke jeg også selv opslår et par?

Ingen kommentarer: