tirsdag den 25. december 2012

Juletræning

Albert

Vi gør ikke ret meget i jul hjemme hos os, men da Christian kom hjem til jul blev det alligevel til en god julemiddag og lidt gavegiveri. Og til et større drama med Lille Bjørn som uheldigt midtpunkt. Han hader at blive omklamret, men det var Christian ikke opmærksom på; lige inden Lille Bjørn bed ham, nåede Kirsten at gribe ind – og fik til gengæld to kraftige bid i armene. Lille Bjørn – som ellers var mors yndlingshund – har mistet en del status efter den episode …

Så til gengæld bringer jeg et foto af Albert, Lille Bjørns søn, som stortrives hos sin nye familie.

Otto og Max

Og så var jeg nødt til at forevige Otto og Max, som lå ved siden af mig og sov i morges.

Først og fremmest giver julen mulighed for at indhente en masse af det jeg ikke har nået til hverdag, og da jeg jo har erkendt, at der skal trænes mere, er julen en kærkommen lejlighed til at gøre noget ved det.

I går stod den på selvtræning sammen med Lonni og Johanna, med Max og Megan. Med Max prøver jeg at blande stærke og mindre stærke momenter, fordi han let mister motivationen, hvis det er for svært. Så jeg skal virkelig være omhyggelig med at hæve kriterierne på en måde, så succesraten ikke daler for pludseligt.

En af favoritøvelserne er fremsending, hvor jeg bare fylder på, så vi er tæt på en færdig øvelse. Springapporten ligeså, der er det primært at holde på apporten, vi arbejder med, og afbalancere belønning for ikke at springe når apporten kastes. Og så fik vi lige udnyttet en mulighed for fællesdæk, hvor jeg dels stod på pæn afstand, og fik nogle fornuftige klik, dels kom i skjul tre gange, og han lå eksemplarisk uden at sige en lyd. Den dirigerede apport halter lidt, måske fordi han ikke er helt tændt på apporten …

Med Megan fik jeg også arbejdet med LP, hvor de jeg har fokus på at udvikle dirigeret apport, fri ved fod og positioner under gang, mens de relativt sikre øvelser fremsending, springapport og næseprøve skal give nogle nemme succeser undervejs. Men fremsendingen skal vi vistnok lige have skærpet, for det er nogle mærkelige førstegangsfremsendinger, hvor det i går blev mod støvsugeren i stedet for feltet …

I dag skulle jeg åbne hallen 10:45 for en lejer og sørme om jeg ikke fik en fin buket blomster, en dejlig og aldeles uventet julehilsen :-)

Derefter kørte Kirsten og jeg op på kirkegården og lagde en blomst på Brads grav, han har fødselsdag den 26. december.

Til eftermiddagens selvtræning var det igen Megan og Max der var med, Christina og Lisbet var de andre til selvtræningen. Med Megan havde jeg alene fokus på de svære øvelser: dirigeringen i apporten, stillingsskiftet stå-sit og stå-dæk, sit og dæk under gang samt indkald med stå – som i dag bestod af fire indkald à la LP1. Og hun stoppede ikke en eneste gang, godt!

Vi rundede af med at gå championrallybanen to gange direkte i forlængelse af hinanden, og det gik rigtigt fint … anden gang.

Med Max startede jeg med dirigeringen, og det blev for svært, da han kunne se de andre hunde blive belønnet, så vi tog en timeout.

Generelt havde jeg vist fået gjort dagens træning for svær. Vi arbejdede med stillingsskift; jeg har kørt kampagne på stå, så nu kommer det som et tilbud i mange andre sammenhænge … Dirigeringen tog vi fat på igen, men igen, han dæmpede lidt på selve apporten. Sit og dæk under gang gik fint med minimal hjælp, og indkald med stå arbejder vi stadig med på relativt kort afstand.

Også Max sluttede af med at gå rallybanen, ganske nydeligt. Jeg skal have arbejdet med frontpositionen, og med det fristende 8-tal, men ellers virker det ganske sikkert.

I morgen står den på den traditionelle julefrokost i Præstø, men sørme om Anita ikke spurgte om jeg ville træne om formiddagen, og jo tak, det passede da helt perfekt! Lille Bjørn og Max får fornøjelsen i morgen.

Ingen kommentarer: