lørdag den 1. december 2012

Flere forstyrrelser

I onsdags fik vi mulighed for at træne på tidligere hold en Johanna end normalt. Og jeg sagde straks ja tak, ikke bare fordi det passede fint tidsmæssigt, men nok så meget for at træne sammen med andre end vi plejer at træne sammen med.

Med Max gik det fint. Et par springture, det var mest mig der ikke var opmærksom, stor interesse for underlaget, men ellers flot fokus. Specielt fremsendinger er flotte, han elsker den øvelse. Vi havde fokus på stillingsskift (stå-dæk og stå-sit), hvor jeg skal arbejde med at han holder positionen knivskarpt, for han rykker meget villigt frem efter klikket. Og så fik vi arbejdet videre med introduktion til dirigeret apportering.

Lille Bjørn var totalt tændt = for meget tændt. Han var ligesom når hundene får mad derhjemme, totalt overfjollet og hans fokus er kun på belønningen. Vi startede med to superflotte fremsendinger inden fællesøvelsernegik i gang. Fællessit gik nogenlunde, selvom han ret hurtigt brød positionen for at gå hen til Anette, som stod lige ved siden af, for at tigge godbidder …

Dækken gik op i hat og briller. Han rejste sig næsten lige da jeg var kommet i skjul 1. gang. Og 2. gang. Så var jeg synlig og belønnede, gik i skjul, men i afslutningen rejste han sig … Vi fik lov at være med på de samme øvelser på næste hold, og der gik det hele fint.

Stå, sid og dæk i søjle gik også helt galt, han satte sig flot på alle kommandoer. Nå, fri ved fod, springapport og næseprøve gik flot. Og vi fik nogle ideer til at træne dirigeringen: kvadrat med kegler i midten og apporter i de fire hjørner, og så dirigering når apporterne bare ligger, dvs. han ikke skal markere.

Lille Bjørns attitude var i top, men koncentrationen var der ikke rigtigt. Jeg skal bestemt have tænkt mere over opvarmning. Eller også er han bare understimuleret. Eller begge dele.

I går skulle jeg lukke op for hallen sidst på eftermiddagen, og benyttede lejligheden til at træne lidt med Lille Bjørn og Max først.

Jeg havde lagt apporter ud som beskrevet ovenfor inden jeg startede med Lille Bjørn, og jeg ville så starte med fremsending. Det var for svært, når han kunne se apporterne ligge rundt omkring. Jeg fik ikke sænket kriterierne hurtigt nok, så det blev noget værre rod. Men jeg kan bare konstatere, at kommandoen felt ikke er generaliseret godt nok, når han kan løbe måd en apport, når jeg siger felt :-(

Så arbejdede vi med dirigeret apport, og det begyndte at fungere. Der er (mindst) to pointer i fremgangsmåden med kvadratet: Der bliver fokus på det at følge dirigering fremfor det at se apport blive lagt, og der er ligger ALTID en apport i en afstand og en vinkel cirka svarende til en prøve. Det arbejder vi videre med. Så lidt springapport, to rigtigt gode indkald (det andet på fuld længde og OK). Og til sidste fjernede jeg alle apporter og kegler, lagde target i feltet, en fremsending med target og en uden fra 20 meter – og for første gang i den omgang træning med fuldt knald på.

Med Max lavede jeg et par fremsendinger fra 20 meter og til sidste en på 10 med efterfølgende afdækning – totalt perfekt foldedæk!

Så springapport, hvor vi arbejder på flere fronter. For det første at han holder positionen, når apporten kastes. For det andet at han altid skal samle apporten op efter springet; han ville rigtigt gerne ud til feltet – og hvis jeg kaster apporten ”for langt” tager han tilbagespring direkte.

Endelig sluttede vi med en næseprøve på 10 meter, og det er helt klart at afstanden giver udfordringer, fordi han får øje på alt muligt andet, i dette tilfælde kassen med næseprøver som ellers lå et pænt stykke fra de udlagte pinde.

Jeg skal virkelig huske Anitas rigtigt gode råd om at huske at bevare glæden hos Max, når vi træner, for han bliver hurtigt frustreret, når det bliver for svært for ham. Øvelserne skal bygges stille og roligt op.

Der skal detailplanlægges træning af de forskellige dele af øvelserne både med Max og Lille Bjørn. Det bliver lækkert at få opdateret planerne, som er blevet forsømt på det sidste.

Ingen kommentarer: