torsdag den 29. november 2012

Mere træning

Jeg har naturligvis tænkt en del over forløbet af søndagens LP-prøver, og noget af det jeg har noteret er at jeg pt. ikke træner nok. Specielt hvad Lille Bjørn angår, har jeg ikke fået arbejdet specielt med at fastholde de stærke momenter og udvikle de svage. Så vores gennemsnitniveau er ikke ændret af betydning.

Samtidig må jeg også erkende at det for Megans vedkommende er blevet til ualmindeligt lidt træning det sidste stykke tid.

Så nu forsøger jeg – udover den ugentlige organiserede træning 2 x 1 time med Max og 1 x 1 time med Lille Bjørn – at lægge fornuftige korte træningspas ind i løbet af hverdagen.

I går havde jeg lavet to 9-skiltes begynderbaner og en 6-skiltes øvet bane til rallybegynderholdet. Jeg testede banerne med Max, og bortset fra at gulvtæppet lokker meget, så gik det fint, også det fristende 8-tal.

På LP-holdet hos Anita arbejdede jeg med:
  • Fællesdæk, hvor jeg introducerede hagen i gulvet med target i de første 1 x 1½ minut, og derefter uden de næste 1 x 1½ minut. Som afslutning på anden runde kiggede han langt efter Gaia, som var ved at blive belønnet, Max valgte at lægge hovedet ned – flot!
  • Fri ved fod, almindelig gang og løb i søjler, og den mest fantastiske kontakt og høj belønningsrate.
  • Stillingsskift, vi arbejder med at få den rigtige bagudbevægelse fra stå til dæk og stå til sit, fordi Max når han kommer i stå får, en fremadlænet position, der komme nogle gode forsøg på kort afstand.
  • Springapportering: Jeg prøver med Megans gamle apport, som er lidt bredere på midten end den, jeg hidtil har brugt, og den ligger meget bedre i munden. Springapport bliver en superøvelse tror jeg.
  • Sid under gang: Introduceres stille og roligt, og det er med langsom gang.
  • Fremsending: Ingen tvivl om at Max elsker den øvelse. 10, 15 og 20 meter, styrter ud og stopper flot på kommando. Jeg afdækker et par gange separat, og han laver den flotteste dæk – men der står han også mere hensigtsmæssigt end i stillingsskiftene til stå.
  • Næseprøve: Superflot, antitygningskampagnen går fremskridt!
Halen kommer hurtigt ned, hvis det bliver svært for Max, som det gjorde i stillingsskiftet, så jeg blev i den grad mindet om, at det skal være sjovt, så han bevarer glæden ved at arbejde.

I eftermiddag tog jeg lige en 20 minutters omgang med Megan. Jeg vekslede mellem LP og rally, og det er fantastisk hvad vi nåede: Højrehandling, slalom, spiraler, sideskift, fremsending til kegle, bakke til højre og venstre samt væk + lidt mere rally. Samt i LP: Stillingsskift, Springapport, Stå, sid, dæk under gang, Indkald med stå, Fremsending og Næseprøve. Totalt logrende hale og smadderhyggeligt. Jeg arbejdede mest med præcision i højrefølget, og der skete virkelig gode fremskridt.

I aften står den på træning med både Max og Lille Bjørn hos Johanna, og så kommer der nogle mindre træningsrunder hen over ugen inden de næste faste træninger.

Ingen kommentarer: