tirsdag den 13. november 2012

Opdatering af planer

Jeg har været oppe til 60+ LP-prøver, men prøven med Max i søndags er den jeg har følt den allerstørste glæde ved.

For 2½ måned siden måtte jeg stoppe en LP-prøve med ham, fordi han forlod ringen. Jeg har arbejdet målrettet med at løse grundproblemet. Jeg havde fået en chance for at efteranmelde. Jeg troede på ham.

Og så er der naturligvis altid usikkerhed alligevel. Det var kun hans 4. LP-prøve. Det var den første indendørs. Der var flere der sagde, at det ikke var et nemt sted at gå til prøve. Under en af fællesdækkerne i LP3 var der én af de andre førere, der spurgte mig om det ikke var mig med den hund, der stak af under prøverne … Uha, der var meget man kunne gå og bekymre sig om.

Men ærligt talt skænkede jeg ikke alt det en tanke. Jeg varmede Max op præcis som jeg havde planlagt. Vi mistede fællesdækken præcis som jeg havde forventet. Og så var Max totalt fokuseret på at gennemføre alle øvelserne derefter, fuldstændig som jeg havde håbet og troet på.

Jeg havde ikke hørt alle bedømmelserne, men troede jeg lå lige under de 180. Så da jeg blev kaldt ind med 184½ var det bare den allerskønneste fornemmelse – forløsning for at sige det højtravende.

Og med det resultat – og de andre resultater i weekenden - har der været grundlag for at revurdere planerne for alle tre hunde i LP og rally.

Megan
Jeg var ikke tilfreds med min egen indsats med Megan i weekenden. Men hun gik rigtigt flot både i de to rallyprøver og i LP-prøven (den aller aller sidste), på trods af den manglende støtte fra min side.

Jeg vil bestemt ikke lægge den store indsats på rallytræningen, men jeg håber hun bliver kvalificeret til DM 2013 (og dermed for tredje år i træk), og vil naturligvis holde formen ved lige. De kommende planlagte prøver er 29. og 31. december.

Lille Bjørn
Rally er på standby indtil videre. LP er vi gået i stå med. Der er ikke over det sidste halve år sket nogen egentlig udvikling, så nu holder vi prøvepause og fokuserer på 1) de svageste øvelser (indkald og dirigeret apport), og 2) generelt at stabilisere på et lidt højere niveau.

Jeg regner med at melde fra til indendørs LP-prøven 25. november, og næste planlagte optræden er udendørs 28. april 2013.

Max
Fra træningsloggen har jeg fundet lidt historik.

Megan var oppe 3 gange i LP1 før hun fik 1. pr., 5 gange i LP2.

Lille Bjørn var også oppe 3 gange i LP1 og 5 gange i LP2.

De fire 1. præmier blev alle opnået med point i alle øvelser.

Max har fået 149½ i LP1 (med 0 i dæk) og 154 (med 0 i næseprøve). Han har fået 14 i LP2 (den hvor han forlod banen) og nu i søndags 184½ (med 0l i fællesdæk).

Så det er for mig åbenbart, at Max er væsentligt bedre og mere stabil end både Megan og Lille Bjørn. Det er så lidt der skal til, for at han kommer helt i toppen. Han bliver 17 måneder i morgen, og han skal ikke og bliver ikke pacet frem, men det rykker godt nok med den unge herre.

Jeg regner også med at melde ham fra 25. november. Jeg har ikke lyst til at gå op igen før fællesdækken er meget mere sikker. Og så kan det altså ligeså godt blive til foråret når vi er klar til LP3.

Jeg begynder at arbejde med dirigeret apport og indkald med stop med ham, og de øvrige øvelser er jo ”lige til at gå i gang med”, dvs. det er bare at øge kriterierne ud fra hvor vi står lige nu.

Max er tilmeldt rally 29. og 31. december i øvet klasse, og ellers ikke nogen prøver til ham før 28. april med LP3 som mål.

Den officielle træning bliver uændret: Lille Bjørn skal gå hos Johanna, og Max skal gå hos Anita og Johanna.

Ingen kommentarer: