fredag den 23. november 2012

Årets sidste LP-prøver

Jeg går til mange rallyprøver, men når jeg skal være helt ærlig synes jeg LP er sjovere end rally, både at træne og konkurrere i. Sidste år var jeg oppe til i alt 3 LP-prøver, alle sammen med Lille Bjørn i LP2. Der har heldigvis udviklet sig betragteligt i år, hvor jeg indtil nu har været oppe til 13 LP-prøver: 1 LP3 med Megan, 8 LP3 med Lille Bjørn, 2 LP1 med Max og 2 LP2 med Max. Årets to sidste LP-prøver for mit vedkommende bliver på søndag i Sorø, hvor Lille Bjørn skal op i LP3 for niende gang i år og Max skal op i LP2 for tredje og sidste gang.

Lille Bjørn og jeg pudsede formen af til træning hos Johanna i går. Træning i hallen i Tune er meget mere udfordrende med ham, end det at gå til prøve! Underlaget er vildt betagende for ham, og han føler sig presset både langs væggene, og fordi vi går så tæt op ad hinanden.

Jeg var godt tilfreds med hans indsats. Fællessit, springapport, fremsending, næseprøve og indkald kører fint. Sidstnævnte, som er vores ”sikre 0” til prøver, fungerer godt på 12, 18 og 15 meter (vores tre forsøg i går), men det er bestemt fokusøvelsen inden vi skal op næste gang den 28. april 2013.

Lille Bjørn rejste sig efter knap to minutter i fællesdækken, der var en del snus i fri ved fod, han hoppede noget frem i de første førsteskifter i stillingsskift, der var en del usikkerhed i stå i positioner under gang (formentlig pga. presset fra andre hunde, da vi gennemførte alene med Johanna var det superflot) og endelig dirigeret apport. Han følger dirigeringerne flot, men skal bestemt forstærkes for at stå ved keglen, han vil rigtigt gerne ud til apporten … Han lavede de flotteste afleveringer.

Med 7 3. præmier og 1 ingen præmiering på 8 prøver skal vi arbejde med at opnå stabilitet, så vi kan få point i alle øvelser.

Med Max er det blevet til noget mere træning. Onsdag på hold hos Anita, torsdag hos Johanna og i eftermiddags fik vi trænet lidt i forbindelse med at jeg skulle vise Lonni hallen.

Jeg har tvunget mig selv til at holde lidt igen med LP3-øvelser i denne uge, men lidt springapport og dirigeret apport (intro) er det blevet til. Men ellers har jeg næret mig og haft fokus på diverse LP2-momenter, ofte i form af færdige øvelser.
  • Fællesdæk er ren succes, vi har skåret kriterierne i bund, og jeg står ved siden af/lige foran ham hele tiden, og forstærker hyppigt. I går stod jeg også lidt med ryggen til ham (på kort afstand), og Johanna styrede hvornår jeg skulle forstærke.
  • Fri ved fod. Det går fint, vendinger og højre om er skarpe, men jeg skal arbejde med venstre om.
  • Frem-/tilbagespring kører flot.
  • Apportering. Lidt ustabil. Når han først løber er alt godt, men nogen gange bliver han siddende, når han er blevet forstærket for ikke at gøre noget, når apporten bliver kastet.
  • Stå/sid under gang er flot.
  • Fremsending. Er en favoritøvelse, han elsker den kan man se.
  • Stillingsskift. Jeg arbejder meget med at variere afstanden, og holder fortsat fokus på de enkelte positioner, og det at tage første kommando. Stå-sit og stå-ned fungerer nu også på 2-3 meter, så det ser lovende ud.
  • Indkald fra dæk. Jeg træner slet ikke indkaldet, det bruger jeg kun til prøve, resten er fint.
  • Næseprøve. Søget og optaget er flot, men der tygges stadig en del. Vi arbejder med at løse dette som særskilt moment.
Så er der prøvepause til 28. april 2013, men mon ikke der bliver flettet et par nørdgeneralprøver ind i programmet?

Ingen kommentarer: